Preot român în Italia, lacrimi și durere la înmormântarea mamei sale

Comunitatea din Homocea, județul Vrancea, a fost cuprinsă de tristețe profundă la vestea trecerii în neființă a doamnei învățătoare Georgeta Calfa, mama preotului Ciprian Calfa, Protopop al Protopopiatului Toscana II din Italia.

Georgeta Calfa, în vârstă de 86 de ani, și-a găsit sfârșitul acasă, înconjurată de familie, relatează Ziarul de Vrancea.

unYhcGF
Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Înmormântarea, care a avut loc luni, 24 iunie 2024, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Homocea, a adunat un impresionant sobor de 13 preoți și sute de oameni veniți să își ia rămas bun.

Printre preoții prezenți s-au numărat colegi de facultate ai părintelui Ciprian, inclusiv preoți din Italia, precum și mulți localnici și credincioși din comunitate.

Ceremonia a început cu o priveghere la casa familiei, unde s-a citit Psaltirea neîntrerupt. Cortegiul funerar, condus de preoți și bărbați cu cruci și prapuri, a parcurs drumul către biserică, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie de înmormântare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
uHS4PTJ
sursa foto: Ziarul de Vrancea

Participanții, cu ochii în lacrimi, au umplut biserica, demonstrând dragostea și respectul față de regretata învățătoare și față de familia acesteia.

Georgeta Calfa a fost descrisă ca o femeie credincioasă, discretă și delicată, dedicată familiei și comunității.

A avut o carieră de succes ca învățătoare, influențând numeroase generații de elevi, printre care se numără și personalități remarcabile precum Prof. Univ. Dr. Arhim. Vasile Miron.

Născut în anul 1976, Ciprian Calfa a urmat o carieră religioasă dedicată, devenind preot paroh al Parohiei „Sf. Paisie de la Neamț” din Livorno în anul 2008

În anul 2018, a fost numit Protopop al Protopopiatului Toscana II, o funcție care implică nu doar activități liturgice, ci și numeroase responsabilități administrative și social-filantropice.

Pe plan personal, părintele Ciprian Calfa este căsătorit cu Nicoleta Lidia Calfa și împreună au patru fiice: Sara, Sofia, Ecaterina și Elena.

El este cunoscut pentru angajamentul său față de comunitatea românească din Italia, unde își desfășoară activitatea pastorală, și pentru eforturile sale de a sprijini spiritual și material pe cei în nevoie.