Preoții din sudul Italiei reuniți într-o conferință despre mărturisitorii din timpul temnițelor comuniste

Biserica Mănăstirii „Sfântul Ioan Secerătorul” din Bivongi, Calabria, a găzduit ieri, marți 28 noiembrie, întâlnirea tematică a preoților din sudul Italiei. La evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, au participat clericii din protopopiatele Sicilia și Calabria, transmite Romanian Global News.

Invitatul întâlnirii a fost pr. lect. dr. Ovidiu Panaite, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care a susținut conferința: „Conștiința dogmatico-martirică a Bisericii în expresia secolului XX”.

„Întâlnirea noastră a debutat așa cum era și firesc cu Sfânta Liturghie, după care am audiat o prelegere în cadrul căreia invitatul nostru ne-a arătat cât de necesar este să rememorăm jertfa mărturisitorilor și a martirilor din temnițele comuniste. Ofranda lor este un mesaj pentru contemporaneitate în vederea adâncirii, păstrării și transmiterii a ceea ce înseamnă autenticul credinței și al trăirii în Dumnezeu. Ulterior, conferința s-a transformat într-o dezbatere deschisă, preoții prezenți implicându-se activ, punând întrebări sau povestind momente din viața personală” a spus pr. Iustin Miheț, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Secerătorul” din Bivongi.

Manifestarea încheie ciclul de evenimente cultural-duhovnicești organizate pentru clericii din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei cu prilejul anului 2017, declarat la nivelul Patriarhiei Române, ca „An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”.

Distribuie acest articol