Preotul român din Italia amendat pentru că a adunat peste 70 de persoane la biserică și-a cerut scuze. „Au venit să sărbătorească hramul bisericii”

„L-am sunat pe preotul care a ținut slujba religioasă, iar acesta și-a cerut scuze, justificând că oamenii s-au adunat pentru a sărbători hramul bisericii”, a declarat primarul localității Patrica din provincia Frosinone, cel care în dimineața zilei de duminică a solicitat intervenția carabinierilor pentru a întrerupe o adunare de circa 70 de creștini care se aflau în jurul bisericii Sant’Anna din localitate. Potrivit paginii Facebook a Parohiei Sfantul Ignatie Teoforul – Frosinone, Italia, biserica respectivă aparține comunității ortodoxe românești din zonă încă din 12 noiembrie 2017, când a fost ținută prima slujbă religioasă.

Lucio Fiordalisio, primarul din Pratica, a decis să cheme carabinierii după ce mai mulți localnici s-au plâns duminică, 6 decembrie, că la biserica menționată mai sus are loc o adunare cu un număr de persoane cu mult peste limita prevăzută de restricțiile anti-COVID. Fiordalisio nu a stat prea mult pe gânduri și le-a cerut militarilor să îl amendeze pe preotul care oficializa slujba. Mai mult, primarul avea de gând să ceară chiar și închiderea bisericii, dar apoi a constatat că legea în vigoare nu-i permite asta și a fost nevoit să se limiteze la a asigura cetățenii că vor fi efectuate controale constante pentru a se asigura că sunt respectate normele de siguranță.

„I-am cerut preotului să fie mai atent pentru că și-așa se fac foarte multe sacrificii pentru a încerca să ținem situația sub control. E corect, așadar, ca toți să se comporte exemplar. Ne pare rău că am intervenit în această manieră, dar era datoria noastră. Vom fi atenți oricum și în continuare, în duminicile următoare, pentru a evita să se mai întâmple din nou ceea ce s-a întâmplat duminică”, a mai spus primarul.

Pe același subiect: