Preotul român mort în Italia, sicriul a fost depus la biserica în care a slujit

Sicriul preotului român Doru Fuciu, care a trecut prematur la cele veșnice la doar 53 de ani, a ajuns duminică după-amiază, la biserica ortodoxă română din Cremona, de pe strada Litta, informează Cremona Oggi.

Mai mulți credincioși s-au adunat la sosirea sicriului, majoritatea îmbrăcați în negru, în semn de doliu și omagiu pentru cel care le-a fost preot.

Slujba de înmormântare a Părintelui Fuciu, paroh al comunității ortodoxe române din Cremona, va avea loc marți dimineață, 1 august, la ora 10:00, în aceeași biserică în care a slujit.

photo_2023-07-31_20-08-39
Sursa foto: Cremona Oggi

La slujba de comemorare va fi prezent și Don Federico Celini, responsabil cu Ecumenismul și Dialogul Interreligios în cadrul Diecezei din Cremona.

În schimb, la ora 8:00, Preasfințitul Părinte Siluan, episcopul Diecezei Ortodoxe Române din Italia, va oficia Sfânta Liturghie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
feretro-padre-doru2
Sursa foto: Cremona Oggi

Părintele Fuciu, originar din Victoria, județul Brașov, a încetat din viață sâmbătă dimineață, 29 iulie, din cauza unei bruște înrăutățiri a stării de sănătate, care a necesitat internarea sa într-un spital din Milano.

Lasă în urma sa pe soția, Viorica, și fiica, Teofana, în vârstă de 14 ani.

Pr. Doru Fuciu s-a născut în orașul Victoria, Județul Brașov, în ziua de 30 August 1970, menționează Episcopia Italiei

A absolvit școala generală și liceul, în orașul natal, urmând ulterior cursurile facultății de teologie ortodoxă la Sibiu, obținând licența în teologie pastorală în anul 1996.

Se căsătorește în anul 1999, la Victoria, cu viitoarea preoteasă Viorica Mândrea (devenită Fuciu). În același an, se stabilește în Italia, la Roma, unde este hirotesit citeț și ulterior ipodiacon, pe seama parohiei „Sf. Ioan Casian”, de către ÎPS Părinte Mitropolit Iosif.

Este hirotonit diacon, în anul 2001, pe seama Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din Torino (II), iar ulterior este hirotonit preot, de către PS Părinte Episcop Siluan, în anul 2002, când este și înființată parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Cremona, unde va sluji cu dragoste și dăruire de sine, până la sfârșitul vieții.

În anul 2009 se naște Teofana, unica fiică a Pr. Doru și a doamnei preotese Viorica.

În anul 2013, prin efortul Pr. Doru Fuciu, comunitatea parohială achiziționează o biserică catolică, în orașul Cremona, care va fi ulterior reamenajată în totalitate, conform tradiției ortodoxe, cu sacrificii substanțiale din partea credincioșilor.

În anul 2016, are loc slujba de târnosire a noii biserici din Cremona, în prezența ÎPS Părinte Mitropolit Iosif de la Paris, a ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu, al Ardealului, a PS Părinte Episcop Siluan al Italiei și a PS Părinte Episcop Visarion al Tulcii.