Ambasadorul României în Italia la slujba de hirotonire a preotului român numit de Papa Francisc episcop auxiliar al diecezei Romei

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat duminică, 2 mai, la ceremonia de hirotonire întru episcop a preotului romano-catolic român Benoni Ambăruș, numit de Papa Francisc episcop auxiliar al diecezei Romei.

Slujba a fost celebrată de cardinalul vicar Angelo de Donatis în bazilica patriarhală „San Giovanni in Laterano” din Roma, în prezența a numeroși preoți și prelați, autorități civile și militare și a unui impresionant număr de credincioși.

Bazilica patriarhală „San Giovanni in Laterano” din Roma. Foto: Ambasada României în Italia

Șeful misiunii diplomatice a adresat episcopului român felicitări pentru încrederea și onoarea de care se bucură un membru al comunității românești din Italia, exprimându-i în același timp aprecieri pentru zelul pastoral și bogata activitate social-caritativă în slujba celor nevoiași, aspecte care l-au făcut remarcat și îndrăgit pe Don Beni, cum este cunoscut la Roma. Este pentru prima dată în istoria Bisericii Catolice când un român ocupă o poziție prestigioasă în ierarhia clerului din Cetatea Romei.

După ceremonia religioasă, ambasadorul George Bologan, a avut o scurtă conversație și cu Primarul Romei, Virginia Raggi, participantă la eveniment.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan și Primarul Romei, Virginia Raggi. Foto: Ambasada României în Italia

Printre cei prezenți la ceremonie s-a numărat și ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu Petru Zăpîrțan.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI