Presa din Italia despre cazul de la Caracal: „Moartea Alexandrei a zguduit România!”

Drama petrecută la Caracal în cursul săptămânii trecute care a zguduit și întristat o țară întreagă, nu a trecut neobservată nici de presa italiană. „Corupție, incompetență și indiferență”, sunt cele trei cuvinte des folosite și care explică, potrivit jurnaliștilor italieni, esența faptelor din acest caz.

La Caracal, în România lui 2019, două fete au fost omorâte, una dintre ele după ce şi-a anunţat răpirea de trei ori la 112. Dar sistemul modernizat cu milioane de euro nu a găsit-o la timp. „Şi eu sunt Alexandra” s-a strigat în mai multe oraşe din țară. Suspectul principal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut în cele din urmă ambele crime, atât în cazul Alexandrei (15 ani), cât şi al Luizei (18 ani).

Articole cu texte și video au explicat cu amănunte în presa italiană ceea ce s-a întâmplat în casa unde cele două fete au fost sechestrate și au sfârșit în chinuri. De asemena, italienii au scris despre modul inadecvat în care au acționat autoritățile române în situația de față, precum și de manifestațiile de la București ale opiniei publice.

„Moartea Alexandrei a zguduit România!” este titlul celor de la Il Giornale

«Mii de români au ieșit pe străzile Bucureștiului unde au scandat „Demisia, demisia”, purtând în mâini pancarte cu mesaje clare care descriu întreaga situație în doar două cuvinte: corupție și incompetență. Dar ceea ce doare cel mai tare în acest caz este altceva: indiferența!», scrie Il Giornale. „Deși echipați cu instrumente recent achiziționate cu milioane de euro, autoritățile nu au găsit-o pe victimă la timp.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fata a fost răpită și a reușit să sune la 112, dar poliția a intervenit foarte târziu, nu se înțelege clar din ce cauză anume”, specifică Il Post.

„În România nu au fost suficiente cele trei apeluri la 112 ale Alexandrei pentru ca poliția să o salveze”, se specifică și într-un video publicat de Euronews.it. „Românii strigă împotriva guvernului lor care nu a stagnat în ultimele luni doar lupta împotriva corupției, ci și toate celelalte proceduri de combatere a faptelor de acest gen.”

Mai jos, video publicat de Euronews.it.
Imaginea folosită la acest articol: Getty Images/D. Mihailescu