Presa italiană: „România, coșmarul Uniunii Europene. Sute de oameni infectați au părăsit spitalele”

„România a devenit coșmarul UE, deși are un număr record de infectări cu coronavirus nu a declarat încă izolarea populației la domiciliu”, scrie luni, 20 iulie, ziarul La Repubblica din Italia, specificând că țara noastră riscă să devină „Brazilia” sau „Statele Unite” ale Europei în ce privește pandemia de Sars-Cov-2.

„La Romania incubo Ue. Picco di malati ma niente lockdown”

„Ultimele date oficiale de la București cu privire la numărul persoanelor infectate reprezintă un strigăt de alarmă pentru întreaga Uniune Europeană” – scriu jurnaliștii italieni. „O alarmă deosebit de amenințătoare pentru țări precum Italia, Germania sau Franța, care au relații economice, de producție și comerciale de prim rang cu România și care găzduiesc un număr mare de lucrători imigranți permanenți sau sezonieri proveniți din această țară.”

„Zilele trecute sute de oameni infectați au părăsit spitalele împotriva recomandărilor medicilor”, mai scrie sursa citată. „Până în prezent, numărul total de români înregistrați ca fiind infectați este de peste 36.000, dar nu este exclus ca numărul real să fie mai mare.”

Guvernul Orban a declarat luni, 20 iulie, că va lua toate măsurile pentru a lupta eficient împotriva epidemiei de COVID-19, „pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor.” Ludovic Orban a mai precizat că „nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei.”

Sâmbătă, 18 iulie, au fost raportate 889 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus, iar duminică alte 767 de persoane au fost testate pozitiv.

Până la 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.