Preşedintele României a votat: Veniţi la vot, dragi români. Nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru

Preşedintele Klaus Iohannis s-a prezentat în această dimineaţă la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București, unde s-a aşezat la rând ca orice om obişnuit, pentru a putea fi înscris pe liste şi a primi buletinele de vot. Preşedintele a primit 3 formulare, ceea ce înseamnă că acesta a votat atât pentru referendum, al cărui iniţiator este, cât şi pentru europarlamentare.

Înainte de a primi buletinele de vot, şeful statului a lansat, prin intermediul presei, un apel la mobilizare către cetăţeni: „E o zi importantă şi asta nu o spun doar dumneavoastră, jurnaliştilor, ci tuturor românilor: haideţi la vot!”.

„Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot, că astăzi puterea politică este la voi. Astăzi, decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votaţi! Astăzi, dragi români, decideţi pentru următoarele luni, ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. Este începutul unei serii de alegeri şi astăzi puteţi să începeţi să schimbaţi România”, a declarat preşedintele Iohannis după ce a votat.

Klaus Iohannis a ţinut să mulţumească tuturor celor care au iniţiat campanii de mobilizare pentru vot, declarând: “Am votat şi în campania electorală am constatat că am avut mai multe iniţiative de mobilizare la vot decât altădată; acest lucru mă bucură foarte mult şi ţin să mulţumesc tuturor celor care au iniţiat campanii de mobilizare pentru vot, persoane private, companii şi ONG-uri”.

„Vă repet, veniţi, dragi români, la vot. Nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru”, a reiterat şeful statului apelul său adresat românilor de a se prezenta la vot.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI