Prezentatoare TV româncă în vacanță la Napoli: „Am crezut că sunt într-un film de groază”

Corina Caragea, binecunoscuta prezentatoare de știri sportive de la televiziunea română Pro TV, a povestit de curând pe blogul său personal experiența și impresiile provocate de orașul italian Napoli, pe care l-a vizitat recent.

„Când am aterizat la Napoli, am crezut că sunt într-un film. De groază. Mi-am luat cazare lângă gară, mi-am lăsat ceasul la mână, cerceii în urechi, ghiozdanul pe spate și telefonul în mână, să vă pot arăta și vouă. Inconștiență totală, nu? Și peste toate, am închiriat și mașină. Să fie treaba complet pe dos față de tot ce auzisem despre acest oraș de care mulți se feresc”, începe prezentatoarea relatarea experienței sale.

O stradă din Napoli. Foto: Corina Caragea / www.corinacaragea.ro

Modul italienilor de a trăi și a se desfășura la Napoli a fost surprins de aceasta în mai multe imagini, peisaje pe care le descrie ca fiind haotice: „Haosul este la el acasă la Napoli, asta e clar. Strada e o scenă pe care defilează vânzători ambulanți și insistenți, mașini lovite, scutere ce aleargă de bezmetice, nimeni nu respectă vreo regulă, esti înjurat și dacă treci pe zebră, blugi întinși pe trotuar la superofertă de 1 euro, pe străduțe înguste de tot, gunoaie, gunoaie și iar gunoaie, rufe ce flutură la balcoane, oameni care vorbesc tare și mult, de la o fereastră la alta, clădiri ce stau să pice pe tine, totul pe fundal de claxoane. Neîntrerupt.”

Haosul de pe străduțele din Napoli. Foto: Corina Caragea / www.corinacaragea.ro

Vedeta româncă afirmă cu toate acestea că nu mergi la Napoli pentru curățenie, liniște și pace, ci pentru pizza, fotbal și istorie. Despre pizza de la Napoli, românca noastră declară: „Dacă însă privești dincolo de toate astea, Napoli este și despre cea mai bună pizza din lume, căci aici s-a inventat pizza Margherita, în 1889 și a primit numele după Regină. Rețeta este lege pentru locuitorii care moștenesc pasiunea din tată în fiu. Pizzeriile sunt foarte bune și la orice colț. Îți recomand și fructele de mare, iar la desert “baba”, o prăjitură însiropată cu rom, specifică acestei zone din Italia.”

Foto: Corina Caragea / www.corinacaragea.ro

Corina Caragea povestește apoi despre microbiștii din Napoli, despre care spune că sunt cei mai pasionați și că Maradona este pentru ei un zeu la care orice italian din acea zonă se închină, numele și chipul faimosului fotbalist fiind prezente pe clădiri, băuturi, tatuaje, practic peste tot.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prezentatoarea TV recomandă apoi vizitarea centrului istoric din Napoli, care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este la numai doi pași de gara centrală. Alte puncte turistice din Napoli recomandate de Corina Caragea sunt și Piazza Plebiscito, Palatul Regal, Galeria Umberto I, precum și o călătorie cu funicularul la Castelul Sant’Elmo, „o fortăreață medievală cocoțată pe un deal ce îți oferă o super panoramă asupra orașului.”

Mai multe detalii și fotografii despre vacanța vedetei la Napoli și împrejurimi puteți descoperi pe blogul său personal aici.