Prietenie româno-siciliană, orașul Piatra Neamț se înfrățește cu Santa Croce Camerina

Orașul Piatra Neamț se va înfrăți cu Santa Croce Camerina, orășel aflat în sudul Italiei, în regiunea Sicilia. Angajamentul de înfrățire a fost semnat vineri 28 iunie, de primarul Dragoș Chitic și omologul său Giovanni Barone, în cadrul primirii oficiale a delegațiilor orașelor înfrățite care participă la Zilele Orașului Piatra Neamț, informează ZCH News. Pasul următor în relațiile de înfrățire cu sicilienii va fi pregătirea unui acord care să fie aprobat de cele două consilii locale.

„Înțelegerea a stat sub ocrotirea Sf. Ioan Botezătorul, care nu este doar patronul spiritual al municipiului Piatra Neamț, ci și un sfânt extrem de popular în Sicilia, unde i s-au închinat numeroase biserici și catedrale. De altfel, aceasta a și fost tematica darurilor protocolare care au fost schimbate astăzi, la Piatra Neamț. Dragoș Chitic i-a înmânat primarului Giovanni Barone, între altele, o plachetă cu Turnul lui Ștefan cel Mare, iar, la rândul său, a primit o farfurie din argilă de Etna, care ilustrează o biserică medievală, închinată Sf. Ioan Botezătorul”, menționează sursa citată.

Orașul Piatra Neamț se înfrățește cu Santa Croce Camerina Foto: Primăria Piatra Neamț

«Alianța Românilor din Italia a contribuit la înfrățirea orașelor Piatra Neamț și Santa Croce Camerina. Gestul primarului Giovanni Barone de a săruta drapelul românesc a fost „răsplătit” de înfrățirea cu Perla Moldovei! Ne dorim ca acest pas să fie făcut de cât mai multe orașe din România cât și din Italia. Vrem ca acest acord să fie de folos social, politic și economic ambelor orașe.», scrie pe Facebook Marius Dogaru, președintele Consiliului Național Alianța Românilor.

„Orașe înfrățite” sunt două orașe sau comune care întrețin legături strânse culturale și economice.

De-a lungul timpului, municipiul Piatra Neamț s-a mai înfrățit cu orașele: Roanne, Franța (în 1992); Riorges, Franța (în 1992); Villerest, Franța (în 1992); Hliboca, Ucraina (în 1992); Kiriat Malachi, Israel (în 1994); Alpharetta, SUA (în 1994); Lod, Israel (în 1994); Orhei, Republica Moldova (în 1999); Beinasco, Italia (în 2001); Manilva, Spania (în 2002); Bergama, Turcia (în 2007); Chișinău, Republica Moldova (în 2010).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI