Primar din Italia la o biserică românească în noaptea de Înviere: „Hristos a Înviat!”

Comunitatea românească din Giaveno, localitate din apropierea orașului Torino, s-a bucurat în noaptea de Înviere de prezența, la Biserica ortodoxă română, a reprezentanților administrației publice locale în frunte cu primarul Carlo Giacone. „Hristos a Înviat! Paște Fericit!”, a transmis edilul italian românilor ortodocși.

Primarul Carlo Giacone și preotul paroh Vasile David. Foto: Pagina de Facebook „Città di Giaveno Carlo Giacone Sindaco”

Primarul Carlo Giacone a fost însoțit de consilierul comunal Edoardo Favaron, care într-o postare pe Facebook a afirmat următoarele:

„A fost o plăcere să particip la sărbătorirea Paștelui Ortodox împreună cu comunitatea românească din Giaveno. Un moment de împărtășire foarte intens și emoționant. Tuturor prietenilor ortodocși români, urările mele de bine pentru un Paște plin de fericire. HRISTOS A ÎNVIAT!”, a transmis consilierul comunal la Primăria din Giaveno.

Primarul Carlo Giacone și consilierul comunal Edoardo Favaron în noaptea de Înviere. Sursa foto: Pagina de Facebook „Edoardo Favaron”

Giaveno (Giavenn în dialectul local piemontez) este o localitate cu 17.000 de locuitori, situată în nord vestul Italiei, în provincia Torino, regiunea Piemonte, la poalele muntelui, la 600 metri altitudine, faimoasă pentru ciuperci, de unde i se mai spune şi „Città dei Funghi”.

Parohia Ortodoxă Română din Giaveno a fost înfiinţată la data de 1 Aprilie 2011. Conform Episcopiei Italiei, din data de 15 octombrie 2020 preot paroh este Vasile David.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI