Un primar italian a plecat în România după o mamă cu patru copii: „Tatăl lor a rămas să lupte în Ucraina”

Primarul din Crevalcore, o localitate din apropierea orașului Bologna (Emilia-Romagna), a plecat personal cu un microbuz, împreună cu alte două persoane, pentru a aduce în Italia o mamă ucraineană cu cei patru copii ai săi. Femeia o are la Crevalcore pe soacra sa, precizează Bologna Today.

Mama ucraineană a fugit din calea războiului și a reușit să ajungă până la Sculeni, la granița Republicii Moldova cu România, împreună cu cei patru copii în vârstă de 15, 5, 4 și 2 ani. Acolo a rămas blocată, nemaiavând posibilitatea să ajungă mai departe. Soțul său a rămas în Ucraina pentru a-și apăra patria.

Primarul Marco Martelli, deosebit de atent în aceste zile la nevoile comunității ucrainene, a hotărât să plece la Sculeni, pentru a-i aduce în Italia, la bunica lor, pe cei patru copii. L-au însoțit consilierul Federico Ghelfi și voluntarul Antonio Cardiello.

Ei au plecat vineri dimineață spre România, au ajuns cu bine la Sculeni, iar acum sunt în drum spre Italia. „Suntem pe drumul de întoarcere, dar călătoria este încă lungă și sperăm să ajungem în Crevalcore pe seară”, a spus Martelli la telefon, pe când era la granița României cu Ungaria.

„Mergem după navigator, cel mai greu ne-a fost azi-noapte, când a fost ger și a nins, mai ales că nu am mers pe autostradă, ci pe o stradă normală”, a mai menționat primarul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Peste 100.000 de refugiați au intrat în România de la debutul războiului, mulți alegând să își continue drumul spre Occident.