Primar din România acuzat că a jignit pe cei plecați la muncă peste hotare: „Slugi și spălători de bude”

Un primar din România este acuzat că i-a jignit pe românii plecați la muncă în străinătate, numindu-i „gunoaie”, „slugi occidentale”, „paraziți” și „spălători de bude”. Autorul acestor invective ar fi Cosmin Pigui, membru PSD, primar al comunei Peștișani județul Gorj. Conform Mediafax, edilul a răspuns astfel acuzațiilor care i se aduc: „Nu am fost eu cel care a scris comentariile respective, acel cont Facebook nu îmi aparține, este unul fals.”

Un român originar din Peștișani, dar stabilit la Milano, a publicat pe profilul său de Facebook comentariile ofensatoare ale primarului.

Edilul s-a supărat că unii dintre cei cu care intrase în contradicție pe Facebook lansau acuze la adresa autorităților din România și a actualilor guvernanți, astfel că a răspuns cu jigniri și cuvinte destinate să umilească pe cei plecați la muncă peste hotare: „Hai sictir, ălora care vă dați cu părerea, dar nu trăiți în România! Niște gunoaie, slugi occidentale, paraziți! Rușine! Mă iau cu orice gunoi plecat din țară de piept! Nu vă e rușine?”. „M-am săturat de bovinele care-și dau cu părerea despre țară și locuiesc afară! Paraziți! Spălători de bude în occident! Nu mă umiliți voi pe mine și nici pe aleșii mei!”

Contactat de Mediafax, primarul a susţinut că în Peştişani există „un grup care lucrează puternic” împotriva sa şi contul de pe care s-a postat nu i-ar aparţine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La Peştişani e creat un cerc foarte puternic, un grup care lucrează foarte puternic împotriva mea pe Facebook şi sunt creaţii. Eu sunt foarte puternic atacat, mi-au făcut conturi false, cel puţin cinci-şase conturi şi de un an mă toacă într-una. Îmi scot din context, fac tot felul de falsuri. Nu am scris eu aşa ceva. Nu este pe contul meu. Să dezmint ce nu am spus. Am început să adun din postările care sunt pe Facebook pentru a face plângere. Contul e cu numele meu”, a declarat primarul din Peştişani, pentru corespondentul Mediafax.

Primarul Cosmin Pigui spune că el chiar are prieteni în Diaspora.

„Am foarte mulţi prieteni în Diaspora, vecinii mei cam toţi, îi aştept să vină acum acasă, unii au venit în august, alţii vin în septembrie. Sunt oameni muncitori care s-au dus să-şi facă un gram de avere ca să se întoarcă în România”, a mai spus primarul.

Primarul Cosmin Pigui, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în anul 2016. Pigui a fost patronul ziarului local Impact și al publicației Gorj Exclusiv înainte de a se înscrie în PSD și a candida la alegerile locale pentru scaunul de primar, în comuna natală, Peștișani.