Primarul unui oraș din Maramureș acuzat că ducea români la muncă în Italia și îi lăsa pe drumuri

Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic din județul Maramureș, s-a ales cu dosar penal după ce un cetățean din localitatea pe care o administrează a depus o plângere la poliție în care reclamă că edilul a intrat cu forța în locuința sa, l-a agresat, înjurat și amenințat.

Totul a început pe o rețea de socializare unde un bărbat român l-a acuzat pe actualul primar al orașului Cavnic, Vladimir Petruț, că în trecut, pe timpul când „făcea” Italia, ducea oameni la lucru în peninsulă, dar odată ajunși acolo îi lăsa pe drumuri. Se pare, conform celor relatate de cetățeanul în cauză, că primarul s-a înfuriat și s-a prezentat la ușa bărbatului, a intrat cu forța în apartamentul acestuia, l-a agresat și l-a amenințat.

„Edilul a venit la apartament la mine foarte nervos de ce am scris că el când făcea Italia ducea oameni la lucru şi îi lăsa pe drumuri. Am vrut să închei discuţia cu el şi să închid uşa, a dat cu piciorul în uşă intrând forţat în locuinţă, lovindu-mă, aducând înjurături, apoi că mă dă în judecată pentru denigrarea familiei lui deoarece nevasta lui plânge în casă şi să am grijă pe unde umblu că s-ar putea să am surprize. Încercând să îl scot afară n-a vrut, încercând să mă lovească iar”, spune bărbatul.

Vladimir Petruţ a declarat pentru Mediafax, că nu l-a lovit pe bărbat şi că denigrarea sa are la bază motive politice. La rândul său, va depune o plângere împotriva acestuia pentru denigrare, şantaj şi folosirea ilegală a unor camere video.

„M-am deplasat acasă la acel cetăţean pe care îl cunosc foarte bine, am locuit în blocul respectiv 35 de ani, mi-a fost vecin, am aflat că este pensionar pe caz de psihiatrie. A împânzit blocul cu camere video ilegale, nu avea voie. Am stat şi am discutat frumos, am gesticulat, dar nu l-am atins, nu l-am lovit, nu i-am făcut nimic. Nu am lovit niciodată pe nimeni. Eram îmbrăcat mai de lucru şi când m-a invitat în casă m-am împiedicat de tocul de la uşă, că eram în şlapi, şi am căzut în nas, iar bărbatul a şi râs de mine. Atât a fost tot. Am stat un minut la discuţii după care am plecat”, a spus Petruţ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vladimir Petruț a declarat că mai are 48 de plângeri penale de când este primarul oraşului Cavnic, astfel încât una în plus nu mai contează.

Sursa foto: Mediafax