Primăria unei localități din Italia afișează regulile de prevenire împotriva Covid-19 și în limba română

Primăria localității Monte Compatri, din regiunea Lazio, unde trăiesc mulți cetățeni de origine română, a decis afișarea anunțurilor cu regulile de prevenire împotriva noului coronavirus atât în limba italiană, cât și în limba română, anunță publicația ilmamilio.it.

La data de 1 ianuarie 2020, la Monte Compatri, localitate din zona Castelli Romani, erau înscriși ca rezidenți în registrul populației un număr de aproape 1.000 de români, dar numărul lor se estimează a fi mult mai mare. De aceea, administrația comunală a localității a hotărât ca, la intrarea în primărie, regulile principale de prevenție împotriva Covid-19 să fie afișate în ambele limbi. O inițiativă neobișnuită care denotă cât de răspândită este comunitatea românească în această zonă.

Astfel, românii sunt înștiințați că trebuie să păstreze distanța și să poarte mască la intrarea în instituție, să nu fumeze și să-și lase afară animalul de companie dacă este însoțit de către acesta.

Pandemia de Sars-Cov-2 (noul coronavirus) a lovit crunt Italia care a înregistrat până duminică, 12 iulie, un număr total de 243.061 persoane contaminate, din care 34.954 au decedat, 194.928 s-au vindecat și 13.179 sunt încă pozitivi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI