O primăriță din Italia a emis o ordonanță prin care le interzice localnicilor să se îmbolnăvească. „De luni întregi cerem un medic”

Stefania Piras, primărița din localitatea italiană Oniferi, provincia Nuoro de pe insula Sardinia, a emis recent o ordonanță prin care le interzice localnicilor să se îmbolnăvească. Ordonanța vine, însă, ca o formă de protest față de autoritățile sanitare regionale care nu reușesc să găsească un medic pentru locuitorii din această mică localitate de numai 887 suflete.

Din cele relatate de Unione Sarda reiese că medicul care, până în urmă cu câteva luni, presta serviciul la clinica din Oniferi, a decis să plece din localitate, iar populația a rămas astfel fără un specialist sanitar. De atunci și până în prezent, localnicii au fost asistați, din punct de vedere medical, de medici proaspăt absolvenți, dar numai pentru o scurtă perioadă.

„De luni întregi cerem să ne fie desemnat un medic, dar nu ne ascultă nimeni. Aici situația e la limită”, spune primărița italiancă.

Având în vedere că suntem în plină pandemie, iar în mica localitate sunt foarte mulți bătrâni, asistența medicală din partea unui specialist este o prioritate. Cu toate acestea, pentru ASL Sardinia nu pare să conteze asta, motiv pentru care primărița a decis să emită o ordonanță pentru a le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească, ca o formă de protest față de indiferența autorității sanitare din regiune.

„Ar fi frumos să fie de ajuns asta pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească, dar sperăm că va fi de folos măcar pentru a trimite în depărtare ecoul disperării noastre”, a mai adăugat Stefania Piras.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI