Primăvară tristă în familia unei românce din Italia. Gabriela era mama unei fetițe de 10 ani

Gabriela Ocnaru locuia în orașul Semonzo din Treviso și în luna iunie a acestui an ar fi împlinit 47 de ani. Lucra la spitalul din Feltre, era căsătorită și avea o fetiță. Viața ei s-a întrerupt brusc după ce a pierdut controlul asupra mașinii și s-a ciocnit cu un camion. Era luni, 4 martie, în jurul orei 7 dimineața, iar Gabriela se întorcea de la serviciu, din tura de noapte.

S-a născut la Târgoviște, în România. Era căsătorită în Italia și trăia la Borso del Grappa cu soțul ei, Fabio Andriollo, 51 de ani. Gabriela și Fabio au împreună o fetiță de numai 10 ani.

Conaționala noastră se întorcea de la serviciu, era a treia noapte consecutivă în care lucrase la spitalul din Feltre

Dinamica accidentului a fost clară încă de la început, declară autoritățile. Gabriela se deplasa luni dimineață de-a lungul șoselei numită „Valsugana”. Abia intrată pe teritoriul localității San Nazario a pierdut controlul volanului ieșind spre partea dreaptă a șoselei. S-a lovit de gardul de protecție, mașina a ricoșat și s-a întors brusc pe șosea, unde a lovit un camion care venea de pe contrasens. Șoferul camionului nu a putut evita impactul puternic, iar Gabriela nu a mai avut nicio șansă de a supraviețui. Cauzele pentru care femeia română a pierdut controlul asupra autoturismului său, un Fiat Punto, vor fi stabilite de autopsie.

Reprezentanții instituției sanitare din Feltre, unde Gabriela lucra, după ce și-au exprimat condoleanțele și părerile de rău pentru cele întâmplate, au declarat că „din punctul de vedere al orarului de muncă, au fost respectate toate normele stabilite la nivel european, atât la numărul de ore de lucru, cât și pentru numărul de ore de odihnă obligatorii.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comunitatea din Semonzo, un sat care aparține de Borso del Grappa și care se învecinează cu Romano d’Ezzelino, este încă în stare de șoc după tragedia care a lovit nu doar familia româncei noastre ci și pe cea a șoferului de la volanul camionului, care locuiește în aceeași localitate cu familia Gabrielei. Ba mai mult, scriu cei de la Il Giornale di Vicenza, casa șoferului camionului de care s-a izbit mașina femeii este chiar vizavi de casa unde locuia Gabriela.

Bărbatul este cercetat pentru omucidere stradală în urma cumplitului accident, dar doar ca o formalitate pentru că verificările de la fața locului ar fi exclus imediat o responsabilitate din partea sa. Un om pe care justiția nu îl va condamna, a fost Gabriela care a pierdut controlul volanului mașinii și s-a izbit de camionul său, dar va fi condamnat să vadă toată viața cum o fetiță crește fără mama ei și cum un soț își va jeli femeia iubită. Femeie care a murit sub ochii și sub roțile camionului său, într-o tristă dimineață de primăvară.

Autoturismul Gabrielei Ocnaru după accidentul în care românca și-a pierdut viața