Primele 10 orașe unde se trăiește cel mai bine în Italia. Clasamentul anului 2020

Publicația italiană Il Sole 24 a întocmit clasamentul orașelor din Italia unde în anul 2020 s-a trăit cel mai bine. Parametrii luați în considerare au fost consumul, calitatea serviciilor, cultura, siguranța, mediul înconjurător, sănătatea, afacerile și, în general, activitățile lucrative. În total, indicatorii sunt 90, împărțiți în 6 macro categorii. Clasamentul a fost puternic influențat de efectele pandemiei asupra teritoriilor, deoarece indicele infecțiilor cu coronavirus detectat la o mie de locuitori a fost inclus printre parametri.

Anul acesta se află pe primul loc orașul Bologna, urmat de Bolzano, Trento, Verona, Trieste, Udine, Aosta, Parma, Cagliari și Pordenone.

În clasament există un total de 5 provincii din Emilia-Romagna printre primele 20 de poziții: Parma se situează pe locul 8, Forlì-Cesena pe locul 14, Modena pe locul 15 și Reggio Emilia pe locul 17.

În general, orașele turistice au pierdut mai multe poziții în clasament față de anii trecuți, mai presus de toate Veneția (pe locul 33 în acest an, cu 24 poziții mai puțin decât anul trecut), Roma (situată pe locul 32, cu 14 poziții mai jos decât în 2019) și Florența (pe locul 27, cu 12 poziții mai jos în clasament). Milano, care a fost primul în clasamentul din ultimii doi ani, este în 2020 pe poziția a 12-a, din cauza scăderii PIB-ului pe cap de locuitor, dar și pentru spațiul mediu de locuit disponibil fiecărei familii (în medie 51 de metri pătrați), un nou parametru inserat anul acesta de cercetătorii care au ținut cont de timpul îndelungat pe care italienii l-au avut de petrecut în casă, de-a lungul acestui an.

Cele trei provincii în care oamenii trăiesc mai rău în 2020 sunt în schimb Siracuza, Caltanissetta și Crotone.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI