Primii copii născuți în Italia anul acesta sunt români: Gabriel în provincia Verona și Aron la Torino

Se numește Gabriel, are 3,3 kg și s-a născut chiar la miezul nopții dintre ani la spitalul Sacro Cuore Don Calabria din localitatea italiană Negrar, provincia Verona. Micuțul nostru conațional este primul copil născut în 2020 din provincia Verona și chiar și din Italia, titlu pe care-l împarte cu un alt bebeluș italian.

Mama lui se numește Anca, are 36 de ani, este de cetățenie română și locuiește în Italia de 8 ani, iar în urmă cu o lună s-a mutat în localitatea Bardolino din provincia Verona. Gabriel este primul copil al româncei noastre și este și printre primii copii născuți în Italia, tot la miezul nopții venind pe lume și un bebeluș italian pe nume Diego, la Napoli, scrie ziarul L’Arena.

Gabriel și mama lui, Anca. Foto: larena.it

Și la Torino primul bebeluș sosit în acest nou an pe lume este român și se numește Aron Vicol, scrie ziarul La Stampa. Micuțul s-a născut la ora 00:49 și a fost adus pe lume la spitalul Martini din Torino unde părinții săi, Raluca și Iulian, l-au primit cu multă nerăbdare și dragoste.

„Fiul meu ar fi trebuit să se nască pe 6 ianuarie. Ieri am gătit toată ziua pentru Revelionul cu rudele, apoi în jumătate de oră s-a întâmplat totul: e bun așa, mai bine mai devreme decât mai târziu, eram foarte obosită. Am adus tortul la spital pentru a sărbători cu personalul medical. Le mulțumim tuturor. Au fost minunați, ne-au primit cum nu se putea mai bine, a fost ca și cum ne-am fi aflat în familie”, povestește Raluca emoționată pentru ziarul Corriere della Sera.

Arona, primul copil născut la Torino în anul 2020, este român. Foto: lastampa.it

De menționat că și anul trecut, la Torino, primul copil născut a fost tot român: o fetiță pe nume Aurora.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Felicitărilor frumoșilor noștri conaționali și să le trăiască micuții sănătoși și fericiți!