Primul ministru al României, Mihai Tudose, a demisionat! Cine preia mandatul

Mihai Tudose a ales, astăzi, luni 15 ianuarie, să demisioneze din funcția de premier, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, informează Mediafax.

Mihai Tudose: „Merg la Guvern să îmi iau lucrurile. Acum relaţia cu Dragnea e bună.”

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Întrebat când îşi depune demisia, Tudose a spus: „În seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul.”

„Plec cu fruntea sus. Colegiul a apreciat activitatea guvernamentale. Sunt vicepreşedinte şi nu am informaţii că se schimbă ceva”, a declarat Mihai Tudose, după ce şedinţa CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

Întrebat care este acum relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a răspuns: „Acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merge la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul.”

Propunerea de premier a social-democraților va fi Paul Stănescu, actualul vicepremier și ministru al Dezvoltării. De altfel, însuși Mihai Tudose a fost cel care a confirmat că Stănescu va prelua atribuțiile sale.

Cine este Paul Stănescu

În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit, în 1982, Facultatea de Agronomie de la Craiova şi până în 2008 a activat în sectorul agricol. În anul 2008, acesta a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012.

Din 2010, Stănescu este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcţia de chestor. Din octombrie 2017 este ministrul Dezvoltării, informează Antena3.ro.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol