Primul ministru al României, Mihai Tudose, a demisionat! Cine preia mandatul

Mihai Tudose a ales, astăzi, luni 15 ianuarie, să demisioneze din funcția de premier, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, informează Mediafax.

Mihai Tudose: „Merg la Guvern să îmi iau lucrurile. Acum relaţia cu Dragnea e bună.”

Mihai Tudose a anunţat că pleacă cu fruntea sus din funcţia de premier şi spune că nu va asigura interimatul, după ce şedinţa CEx PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Întrebat când îşi depune demisia, Tudose a spus: „În seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul.”

„Plec cu fruntea sus. Colegiul a apreciat activitatea guvernamentale. Sunt vicepreşedinte şi nu am informaţii că se schimbă ceva”, a declarat Mihai Tudose, după ce şedinţa CEx PSD i-a retras sprijinul politic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întrebat care este acum relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a răspuns: „Acum e bună, cea mai bună. Până acum tensionată, că asta e. Merge la Palatul Victoria să îmi iau lucrurile. Nu voi asigura interimatul.”

Propunerea de premier a social-democraților va fi Paul Stănescu, actualul vicepremier și ministru al Dezvoltării. De altfel, însuși Mihai Tudose a fost cel care a confirmat că Stănescu va prelua atribuțiile sale.

Cine este Paul Stănescu

În vârstă de 60 de ani, Stănescu a absolvit, în 1982, Facultatea de Agronomie de la Craiova şi până în 2008 a activat în sectorul agricol. În anul 2008, acesta a fost ales preşedinte al CJ Olt, funcţie în care a fost reales în 2012.

Din 2010, Stănescu este liderul filialei PSD Olt, iar în 2013 a fost ales vicepreşedinte al partidului, fiind socotit unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai partidului. În anul 2016, a fost ales în Senatul României, unde ocupă funcţia de chestor. Din octombrie 2017 este ministrul Dezvoltării, informează Antena3.ro.

Distribuie acest articol