Primul ministru român: „Așteptăm cu drag înapoi acasă românii aflați la muncă în străinătate”

Într-o postare pe Facebook, premierul Mihai Tudose a răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă.

Primul ministru prezintă în comentariul postat pe pagina de socializare întrebările primite de la familia de români

Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă ‘Dacă eu și sotul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici.”

Premierul le explică celor doi români că în sănătate este nevoie de oameni bine pregătiți, iar în domeniul juridic „sunt oportunități numeroase atât în mediul public, cât și în cel privat”

„Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem. Legea salarizării unitare prevede creșteri salariale semnificative)”, argumentează premierul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El prezintă și o serie de investiții importante pregătite de mari firme internaționale, pentru care este nevoie de oameni bine pregătiți, cu plată pe măsură, peste media europeană

„Ne dorim și facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spații de producție de la societatea-mamă din SUA în altă țară și au ales România. Vor să facă investiții colosale în țara noastră (discutăm despre investiții de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înființăm o societate mixtă și un transfer tehnologic de anvergură. Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiție de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană”, spune premierul Mihai Tudose.

Totodată, el concluzionează că lucrurile în țară „merg într-o direcție bună”

„Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, afirmă șeful Guvernului, în concluzia postării sale.

Maria Palliu, autoarea întrebării nadresate primului ministru, a adăugat un comentariu adiacent postării făcute de acesta per Facebook

„Sunt mulțumită că domnul premier Mihai Tudose a ales sa îmi răspundă direct și chiar la subiect. Am scris în câteva rănduri mai multor persoane influiente din Romania, însă chiar pe nimeni nu a interesat mesajele mele. Chiar pe nimeni. Eu simt să spun că acest domn premier este de departe un alt fel de premier. Foarte popular și merită tot respectul meu.”

Sursa: Agerpres