Un profesor din Italia a bătut un elev care refuza să poarte masca de protecție în clasă

Un video în care un profesor de la liceul „Pomponio Leto” din localitatea italiană Teggiano, provincia Salerno, lovește cu palma un elev de-ai săi, a devenit viral pe rețelele de socializare și a dus cadrul didactic în atenția carabinierilor. Motivul pentru care profesorul a recurs la violență pare a fi legat de faptul că elevul său, în vârstă de 15 ani, a refuzat să poarte masca de protecție în clasă, informează ziarul Il Messaggero.

Imagini preluate din video în care profesorul este văzut agresând elevul. Sursa: Il Messaggero

Potrivit celor relatate de colegii adolescentului agresat de profesor, totul a început de la o discuție în contradictoriu între profesor și elev, în sala de clasă. Când profesorul i-a cerut tânărului de 15 ani să-și pună masca de protecție, băiatul a obiectat, susținând că nu este obligat să o poarte atât timp cât distanța dintre el și celelalte persoane este de cel puțin un metru.

Reacția profesorului la obiecția elevului a fost ieșită din comun și ceea ce este mai grav este că a apărut după ce adolescentul s-a conformat și a decis să-și pună masca de protecție pe față tocmai pentru a-i face pe plac profesorului. În filmarea publicată pe rețelele de socializare profesorul poate fi văzut cum s-a apropiat de tânăr și l-a lovit cu palmele de mai multe ori, apoi l-a împins și l-a tras de păr,  umilindu-l astfel în fața colegilor săi.

Un alt elev a filmat episodul și l-a publicat mai întâi pe diferite grupuri de WhatsApp, apoi l-a publicat și pe Facebook unde a ajuns și în atenția autorităților locale care s-au autosesizat și au deschis o anchetă. Asupra incidentului investighează acum carabinierii din localitatea Sala Consilina unde adolescentul este rezident, dar până la această oră, mai precizează Il Messaggero, nu a fost depusă nicio plângere.

Gestul profesorului, însă, a fost condamnat atât de elevi și de părinții acestora, cât și de celelalte cadre didactice, iar bărbatul riscă acum să fie judecat pentru abuz în metodele de corecție, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI