Propatria Festival: Pianistul Ciprian Bogdan Străteanu la Roma în concertul „Appasionata ma non solo”

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 19:00, Accademia di Romania in Roma și Asociaţia Culturală Româno-Italiană Propatria din Roma, Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, în parteneriat cu cluster-ul EUNIC Roma, organizează concertul „Appasionata ma non solo”. Concertul va fi susținut de pianistul Ciprian Bogdan Străteanu și va avea loc în Sala de Concerte a Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin 1, Roma). În program piese de: Ludwig van Beethoven, Sergej Rachmaninov și George Enescu.

Concertul face parte, de asemenea, din proiectul „Europa in Musica. Stagiunea muzicală a clusterului EUNIC Roma”, un proiect inițiat de Accademia di Romania in Roma și Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma, în parteneriat cu membrii cluster-ului EUNIC Roma.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile cu rezervare pe: Eventbrit.

Ciprian Bogdan Străteanu este un pianist român care s-a mutat cu familia în Italia, la Roma, de când avea 7 ani. Aici a început să studieze pian la vârsta de 12 ani, primind lecții private. În 2013 a fost admis, pentru o perioadă de trei ani, ca student la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma – secția de pian. De asemenea, este interesat de muzica gospel, cântând regulat în bisericile evanghelice din Roma ca pianist acompaniator pentru coruri și soliști.

În vara anului 2014, la Roma, a câștigat Trofeul Propatria la Festivalul Internațional Porpatria – Tinere Talente Românești de la Roma și, în cadrul aceleași ediții a fost desemnat câștigătorul Premiului Special „Romania nel cuore”.

În iulie 2017 a absolvit Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Laura Proietti. În iunie 2018 a concertat alături de Orchestra Novus Concentus în sala academică a Institutului Pontifical de Muzică Sacră din Roma, interpretând Concertul nr. 3 de Beethoven pentru pian și orchestră. În prezent este în al doilea an de studii de masterat la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma – secția Pian.

Proiect realizat cu susţinerea Ministerului Pentru Românii de pretutindeni, Accademia di Romania in Roma, Institutul Cultural Român.

Sâmbătă, 12 octombrie: Pianistul Ciprian Bogdan Străteanu la Roma în concertul „Appasionata ma non solo”
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol