Propatria Festival: Pianistul Ciprian Bogdan Străteanu la Roma în concertul „Appasionata ma non solo”

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 19:00, Accademia di Romania in Roma și Asociaţia Culturală Româno-Italiană Propatria din Roma, Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma, în parteneriat cu cluster-ul EUNIC Roma, organizează concertul „Appasionata ma non solo”. Concertul va fi susținut de pianistul Ciprian Bogdan Străteanu și va avea loc în Sala de Concerte a Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin 1, Roma). În program piese de: Ludwig van Beethoven, Sergej Rachmaninov și George Enescu.

Concertul face parte, de asemenea, din proiectul „Europa in Musica. Stagiunea muzicală a clusterului EUNIC Roma”, un proiect inițiat de Accademia di Romania in Roma și Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma, în parteneriat cu membrii cluster-ului EUNIC Roma.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile cu rezervare pe: Eventbrit.

Ciprian Bogdan Străteanu este un pianist român care s-a mutat cu familia în Italia, la Roma, de când avea 7 ani. Aici a început să studieze pian la vârsta de 12 ani, primind lecții private. În 2013 a fost admis, pentru o perioadă de trei ani, ca student la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma – secția de pian. De asemenea, este interesat de muzica gospel, cântând regulat în bisericile evanghelice din Roma ca pianist acompaniator pentru coruri și soliști.

În vara anului 2014, la Roma, a câștigat Trofeul Propatria la Festivalul Internațional Porpatria – Tinere Talente Românești de la Roma și, în cadrul aceleași ediții a fost desemnat câștigătorul Premiului Special „Romania nel cuore”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În iulie 2017 a absolvit Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Laura Proietti. În iunie 2018 a concertat alături de Orchestra Novus Concentus în sala academică a Institutului Pontifical de Muzică Sacră din Roma, interpretând Concertul nr. 3 de Beethoven pentru pian și orchestră. În prezent este în al doilea an de studii de masterat la Conservatorul de Muzică „Santa Cecilia” din Roma – secția Pian.

Proiect realizat cu susţinerea Ministerului Pentru Românii de pretutindeni, Accademia di Romania in Roma, Institutul Cultural Român.

Sâmbătă, 12 octombrie: Pianistul Ciprian Bogdan Străteanu la Roma în concertul „Appasionata ma non solo”