Proprietarii unei firme din Italia: „Găsim cu greu angajați. Căutăm tineri ambițioși, dornici să învețe o meserie”

Firma italiană care produce canapelele „Giform”, cu sediul în Corridonia, provincia Macerata (Marche), aniversează o jumătate de secol de la înființare, dar duce lipsă de personal calificat: „De comenzi nu ducem lipsă, dar avem nevoie de tineri pe care să-i formăm la locul de muncă, să-i învățăm meserie”, au declarat proprietarii fabricii, conform Il Resto del Carlino.

„Giform” este o companie artizanală angajată în producția de fotolii și canapele de înaltă calitate.

Proprietarii sunt Giancarlo Porfiri împreună cu soția sa, Eliana Siroti și fiicele Alessandra și Fabiana.

„Totul a început în 1973 – a povestit proprietarul – am început singur, ca tapițer, într-o cameră de mai puțin de 50 de metri pătrați, în via Sant’Anna și la scurt timp am angajat o persoană, demarând o mică producție de canapele. Doi ani mai târziu mi s-a alăturat soția, fratele meu și alți câțiva angajați. Am deschis un magazin de prezentare și am înființat un atelier, iar în 1975 am participat la Târgul de Mobilă de la Milano”.

„Am contribuit la realizarea de fotolii pentru săli de teatru, cinematografe și săli de congrese din întreaga lume, specializându-ne ulterior în proiecte de mobilier de lux – a mai adăugat Porfiri. „În 2004 ne-am mutat în zona industrială, deoarece aveam nevoie de mai mult spațiu și astăzi avem o fabrică de aproximativ 3.000 de metri pătrați cu peste 40 de angajați”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne luptăm să găsim angajați – a mai subliniat el – este o meserie care se face în principal cu mâinile, nu există tehnologii sau utilaje anume. Căutăm, așadar, tineri ambițioși, dornici să fie pregătiți. Meseria de tapițer este una care dă satisfacții și stimulează creativitatea, nu lipsesc oportunitățile de carieră în companie, sper din suflet ca această familie deja numeroasă să nu se oprească din creștere”.

Persoanele interesate pot trimite un mesaj pe pagina Facebook „Giform” sau pot suna la numărul de telefon 0039/0733 280060.