Proprietarul unui magazin românesc din Italia, amendat cu 2000 de euro

Carabinierii diviziei Nas (Nucleul de Combatere a Contrafacerii și a Protecției Sănătății) din Padova, au confiscat recent aproximativ 4.000 de cutii de alimente dintr-un magazin situat în Boara Pisani, gestionat de un comerciant român rezident în provincia Verona, informează Padova Oggi.

700-2023060810351 (6)
Sursa foto: Padova Oggi

Operațiunea a avut loc în după-amiaza zilei de 7 iunie. În urma controlului efectuat la magazinul cu produse românești, carabinierii au identificat numeroase nereguli, care s-au concretizat în amenzi semnificative pentru operatorul comercial.

Printre altele, s-a constatat că produsele alimentare, expuse în magazin, nu afișau informațiile obligatorii în limba italiană. Din acest motiv, s-a procedat la confiscarea administrativă a aproximativ 4.000 de pachete și cutii de alimente, valoarea lor fiind estimată la aproximativ 10.000 de euro.

Comerciantul, cetățean român rezident în provincia Verona, a fost sancționat cu o amendă administrativă de 2.000 de euro.

Această acțiune face parte dintr-o serie de operațiuni de control efectuate de către carabinieri în încercarea de a proteja sănătatea publică și de a asigura respectarea standardelor de siguranță și trasabilitate a alimentelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI