Protest în Italia împotriva scumpirilor, oamenii își ard în stradă facturile la gaz și energie electrică

Un protest împotriva scumpirilor a avut loc la Torino, în față la IREN, în după amiaza de vineri, 30 septembrie, unde oamenii au aprins un foc și au ars facturile la gaz și energie electrică. „Îl rugăm pe primar să ne ajute”, au revendicat protestatarii, „nu vom plăti nicio majorare!”

Mai multe persoane s-au adunat în via Confienza nr. 10, în față la IREN, societate italiană pe acțiuni, care operează în special în producția și distribuția de energie electrică, în serviciile de termoficare, în gestionarea serviciilor integrate de apă, a serviciilor de mediu și tehnologice, informează Corriere della Sera.

Furioși, cei aproximativ 100 de oameni au protestat împotriva majorării prețurilor la gaz și energie electrică, au aprins un mic foc de tabără și au ars facturile. „Curent, gaz, încălzire, nu plătim nicio majorare”, au strigat persoanele prezente.

„Creșterile sunt de 130%, în ciuda reducerii consumului – a explicat Giusi, o protestatară în vârstă 65 de ani – dar salariile sunt aceleași. Solicităm o scădere a tarifelor și o amânare de plată a datoriilor. Familiile nu ajung cu banii la sfârșitul lunii, cerem să intervină primarul!”

Între timp, a fost confirmată o nouă scumpire de 59% la energie electrică, anunță Rai News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI