VIDEO – România, peste 20.000 de oameni în stradă! Klaus Iohannis a fost în Piaţa Universităţii alături de protestatari

Proteste la Palatul Victoria – București

Noi proteste față de proiectele de ordonanţă de urgență privind graţierea şi modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală au loc azi, 22 ianuarie, atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Diaspora. În Capitală, protestatarii s-au întâlnit la ora 17:00, în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marș spre Guvern, spre sediul PSD și ALDE. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în mijlocul protestatarilor din Piața Universității, din București.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că a venit în Piața Universității pentru a-și manifesta indignarea pentru faptul că o “gașcă de oameni politici” vrea să schimbe legislația și să slăbească statul de drept.

“Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați”, a spus șeful statului.

Protestatarii, organizați pe rețelele de socializare, au cerut Guvernului să nu adopte ordonanța de modificare a Codului Penal și au îndemnat DNA să nu renunțe la lupta împotriva corupției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Serviciul Român de Informații precizează, într-un comunicat de presă, că afirmațiile privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică sunt “denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic”.

Potrivit Agerpres, precizările vin „în urma acuzațiilor grave aduse în spațiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie”.

“Oamenii care au ieșit în stradă în această seară nu au fost aduși cu autocarele, nu au fost cumpărați cu promisiuni și iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare și resorturi mult mai puternice: Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv”, a scris Dacian Cioloș, duminică, pe Facebook.