O provincie din Italia intră în carantină de luni, 8 februarie. Numărul cazurilor de COVID a crescut în mod alarmant

Începând de luni, 8 februarie, din cauza creșterii numărului de cazuri Covid, provincia autonomă Bolzano – Alto Adige va intra în carantină (lockdown). Magazinele vor rămâne închise, învățământul se va face online și vor fi interzise deplasările dintr-o localitate în alta, fără un motiv întemeiat.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a lansat noile hărți oficiale Covid, în care a fost introdusă culoarea „roșu închis” pentru a semnaliza zonele cu cel mai mare risc. Provincia autonomă Bolzano și Friuli Venezia Giulia sunt cu roșu închis, singurele zone din Italia care au depășit  pragul de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, pe baza datelor sosite până marți, 2 februarie.

În ciuda strategiei de a efectua teste în masă pe întreg teritoriul provinciei Alto-Adige, pentru a încerca întreruperea lanțului de infectări, nu există semne de scădere a numărului de cazuri pozitive. Mai mult decât atât a fost înregistrat și primul caz de infectare cu noua variantă a coronavirusului după ce acesta a suferit o mutaţie (varianta engleză).

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în provincia Bolzano – Alto Adige, 747 de cazuri noi de covid și – pentru prima dată – peste 15.000 de persoane sunt în carantină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Au fost efectuate 2.677 de teste PCR moleculare, detectând 350 de cazuri pozitive. La acestea se adaugă 397 teste antigen pozitive din 4979 efectuate. În secțiile de spital există în prezent 249 de pacienți, clinicile private 159 și în terapie intensivă 35. Tot în ultimele 24 de ore doi pacienți au murit, în timp ce 15.429 de persoane sunt în carantină. Acesta este un record care nu a fost înregistrat niciodată de la începutul pandemiei în Alto Adige.

Distribuie acest articol