Record la Alba Iulia: cea mai mare imagine a unei ţări formată din oameni. Cifra 100 realizată simbolic în harta României

Mii de copii, tineri şi adulţi din 67 de localităţi din toată ţara au sosit sâmbătă în Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni, în cadrul unui eveniment special. În interiorul hărţii României formată din oameni a fost creată şi cifra 100, în semn de respect faţă de Marea Unirea de la 1918, specifică Ziarul Unirea.

La eveniment s-au înscris participanţi din 67 de localităţi din ţară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Autocarele din toate zonele istorice au început să sosească încă de dimineaţă, dar la eveniment s-au înscris şi foarte mulţi locuitori ai judeţului Alba.

Tema şi locul şi anul desfăşurării tentativei de doborâre a Recordului Mondial nu au fost alese întâmplător, având în vedere că în 2018 România celebrează 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „11even” din Cluj, cu aportul Primăriei Alba Iulia şi Kaufland.

Alba Iulia scrie istorie in an Centenar. Cea mai mare imagine a unei hărți făcută de peste 7.000 de voluntari. În interior se afla numărul ?

Posted by Ziarul Unirea on Saturday, 29 September 2018