O regiune din Italia va face teste Covid-19 gratuite în farmacii elevilor, studenților și membrilor de familie

Începând de luni, 19 octombrie, regiunea Emilia Romagna pune la dispoziție teste serologice gratuite în farmacii pentru elevi, studenți și pentru membrii familiilor acestora. Reprezentanții regiunilor Piemonte și Abruzzo: „Exemplu de urmat.”

Campania de testare care începe luni în Emilia Romagna include două milioane de teste serologice (400.000 în prima lună) și este prima din Italia, dedicată complet elevilor, studenților și membrilor familiilor care locuiesc împreună cu aceștia. Testul va fi rapid, gratuit și se va putea face în peste 660 de farmacii din întreaga regiune pe bază de programare.

Inițiativa va rămâne activă până la data de 30 iunie 2021, cu posibilitatea ca o persoană să efectueze testul chiar de mai multe ori pe tot parcursul anului școlar. Serviciul regional de Sănătate va plăti pentru fiecare test 16,76 de euro, dar pentru cei care vor beneficia totul va fi gratuit.

„Ar fi cazul ca Piemonte să ajungă din urmă cele mai virtuoase regiuni”, a susținut vicepreședintele Comisiei regionale de sănătate din Piemonte, Domenico Rossi citat de La Repubblica.

Din Abruzzo, liderul grupului Pd în Consiliul regional Silvio Paolucci și consilierul Pd Pierpaolo Pietrucci au propus: „Abruzzo trebuie să urmeze exemplul bun al regiunii Emilia Romagna și să facă posibilă și în regiunea noastră efectuarea de teste serologice rapide în farmacii, complet gratuite pentru elevi, studenți și familiile lor.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI