Regulile de intrare în Italia pentru români. Cei nevaccinați vor sta în carantină

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a semnat la jumătatea lunii decembrie o ordonanţă care impune un test negativ pentru toţi cei care sosesc din ţările Uniunii Europene, inclusiv cetățenii români.

Pentru persoanele nevaccinate, pe lângă testul negativ, este prevăzută o carantină de 5 zile. Măsurile vor fi valabile în perioada 16 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Așadar, pentru românii care vin în Italia în perioada mai sus menționată, la intrarea în această țară va fi obligatoriu să dețină un test molecular de tip PCR valabil 48 de ore sau unul antigen (rapid) valabil doar 24 de ore, chiar dacă sunt vaccinați sau nu.

În schimb, cei care nu au vaccinul făcut, pe lângă test vor fi plasați în carantină pentru 5 zile.

Reprezentanții UE au cerut clarificări Italiei cu privire la testul pentru persoanele vaccinate:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Atunci când statele membre introduc condiții suplimentare sau fac regulile mai stricte, ca în cazul Italiei și, poate, al Portugaliei, această alegere trebuie justificată pe baza situației reale”, a declarat vicepreședintele comisiei UE, Vera Jourova, la situația în care Italia a introdus testul obligatoriu pentru toți cei care vin din Europa, inclusiv persoanele imunizate.

Distribuie acest articol