Regulile Ministerului Sănătății din România pentru cei care sosesc din Italia în aceste zile

Ministerul Sănătății din țara noastră continuă măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus. Victor Costache, ministrul Sănătății a convocat marți, 25 februarie, o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

„La această oră nu avem niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România”, a declarat ministrul Sănătății care a făcut un apel la calm în ce privește acest aspect.

Pentru cetățenii care sosesc din Italia în aceste zile, Victor Costache a specificat că toți călătorii asimptomatici care sosesc din cele 11 localități din Italia vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu.

„La sosirea pe teritoriul României, toți călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localități din Italia, dar și persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile”, se poate citi și pe site-ul Ministerului Sănătății.

Toate celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util. Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus” a spus ministrul Costache.