Condițiile pe care românii trebuie să le respecte la intrare în Italia până la 15 decembrie 2021

Până la data de 15 decembrie, persoanele care vin în Italia din țara noastră trebuie să prezinte, ca și până acum, certificatul digital Covid-19 și să completeze un formular digital de localizare. Cine nu respectă aceste reguli va intra în carantină pentru o perioadă de 5 zile.

Prezentăm mai jos, condițiile de călătorie din România în Italia aplicabile până la data de 15 decembrie 2021:

  1. Completarea unui formular digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: https://app.euplf.eu.
  2. Prezentarea oricărei persoane desemnate să efectueze verificări a Certificatului Verde Covid, care să ateste una din următoarele situații:
  • efectuarea vaccinării anti-Sars-CoV-2, cu un document care atestă completarea ciclului de vaccinare de cel puțin 14 zile;
  • vindecarea de Covid-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrise în urma infecției cu Sars-CoV-2;
  • efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul Italiei, a unui test de captură antigen sau a unui test molecular, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu Sars-CoV-2.

Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

La intrarea pe teritoriul italian, persoanele care nu îndeplinesc condițiile menționate mai sus au următoarele obligații:

  • să se supună măsurii de supraveghere sanitară și de autoizolare, pentru o perioadă de 5 zile, la domiciliul sau reședința indicate în formularul digital de localizare, informând Departamentul de Prevenire al Autorității locale de sănătate competente;
  • după efectuarea celor 5 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau de captură antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Condiții de călătorie din Italia în România

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru persoanele care sosesc în România din Italia, nu se instituie măsura carantinei și nu mai este obligatorie testarea.

Menționăm că, în cazul călătoriilor cu avionul, având în vedere legislația italiană, este posibil ca accesul în aeroport să fie condiționat de prezentarea Certificatului Verde Covid-19 (Green Pass) obținut prin vaccinare sau vindecare sau testare. Pentru detalii vă sugerăm să contactați autoritățile aeroportuare.