Restricțiile COVID-19 impuse celor care călătoresc din Italia spre România și invers în preajma sărbătorilor de iarnă

Având în vedere că tot mai multe persoane decid în această perioadă să călătorească din Italia în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi reamintim că, în conformitate cu Hotărârea nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 3 noiembrie 2020, Italia a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și cei care sosesc din această țară sunt obligați să intre în carantină.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Italia în România se aplică următoarele reguli:

a. Persoanele care stau cel mult 3 zile (72h) nu vor sta în carantină dacă prezintă un test negativ pentru infecția cu virusul Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosirea în România;

b. Persoanele care stau pentru o perioadă mai lungă în România, intră în carantină la adresa de domiciliu sau adresa declarată pentru efectuarea carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Covid-19 în a 8-a zi, cu rezultat negativ.

În ce privește persoanele care efectuează deplasări din România în Italia în această perioadă acestea se supun următoarelor măsuri:

a) obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controalele, adeverința care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, având rezultat negativ. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

b) în perioada 21.12.2020-06.01.2021, persoanele care sosesc în Republica Italiană din statele aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Oricine intră în Italia din străinătate este obligat să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale o declarație pe proprie răspundere (Autodichiarazione giustificativa per l’ingresso in Italia dall’estero). Declarația poate fi descărcată de aici.

- Mai multe articole după publicitate - Leonte Funeral Service

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole

Publicitate
Susține publicația noastră!