Impactul cu Italia a fost evitat, resturile rachetei scăpate de sub control s-au prăbușit în apropierea insulelor Maldive

Resturi ale rachetei Long March-5B lansată de China și scăpată apoi de sub control s-au prăbușit puțin după ora 5:00 din dimineața zilei de duminică, 9 mai, în Oceanul Indian, în apropierea insulelor Maldive, informează La Repubblica.

O mare parte din resturile rachetei de aproximativ 30 de metri lungime s-au dezintegrat la intrarea în atmosferă, au trecut peste Oceanul Atlantic, Peninsula Iberică, Marea Mediterană şi Peninsula Arabică, apoi au ajuns în Oceanul Indian.

Punctul din Oceanul Indian în care s-au prăbușit aceste resturi este la vest de Maldive.

Traiectoria fragmentelor rachetei pe deasupra Italiei a fost înregistrată cu aproximativ o oră înainte de căderea în Oceanul Indian. Tehnicienii Protecției Civile și ASI (Agenzia Spaziale Italiana) au urmărit în permanență ultima traiectorie care ar fi putut aduce fragmente pe solul italian, vizând în mod special Sardinia, Calabria și Sicilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, experții italieni au declarat în ultimul comunicat că: „probabilitatea ca unul sau mai multe fragmente să cadă pe teritoriul țării noastre rămâne extrem de redusă”.