Richard Gere la bordul Open Arms pentru a susține migranții blocați de Salvini pe navă de 8 zile

Binecunoscutul actor american Richard Gere și-a făcut apariția în dimineața zilei de vineri, 9 august 2019, la bordul navei Open Arms pentru a susține migranții blocați acolo de o săptămână de către Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini.

Open Arms este o organizație spaniolă neguvernamentală a cărui misiune principală este aceea de a proteja, prin prezența sa în apele mărilor, persoanele care încearcă să ajungă pe continentul European, încercând să fugă de războaie, persecuții sau sărăcie. Nava acestei organizații, care a salvat de pe mare 121 de migranți, printre care și 31 minori, nu este lăsată să acosteze pe teritoriul italian din ordinul liderului partidului extremist de dreapta, fiind astfel constrânsă să rămână în larg de mai bine de o săptămână.

Actorul și activistul american Richard Gere, în vârstă de 69 de ani, a însoțit astăzi voluntarii Open Arms la bordul navei și a adus migranților mâncare și apă, ajutând chiar și la descărcarea proviziilor.

Richard Gere alături de Chef Rubio, ajutând voluntarii Open Arms la descărcarea proviziilor

Actorul a înregistrat apoi un video prin care face un apel către autoritățile europene să-i primească pe migranții care fug de război și să-i ajute să înceapă o viață nouă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Replica lui Salvini pentru Richard Gere: „Sper să se bronzeze!”

Întrebat de un jurnalist de la Repubblica dacă a aflat că actorul Richard Gere se află la bordul navei Open Arms, Salvini a răspuns amuzat: „Nu, n-am apucat să văd. Sper să se bronzeze, să-i priască. Nu-i lipsește nimic.”

Apoi, Ministrul de Interne italian a mai menționat că a cerut guvernului spaniol să preia migranții, având în vedere că Open Arms este o ONG spaniolă și că din punctul său de vedere acești migranți au tot dreptul să fie primiți pe teritoriul spaniol.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20