Rignano sull’Arno – Târgu Frumos, România. Planuri de colaborare și solidaritate între cele două localități

O delegație a orașului Târgu Frumos din România, cu care sunt deja active proiecte de colaborare și solidaritate datorită Comitetului Cernobyl din Italia, s-a întâlnit ieri dimineață, marți, 13 februarie, cu primarul și consilierii de la Rignano sull’ Arno, în Toscana. Orașul român a acordat cetățenie de onoare primarului Daniele Lorenzini, informează Valdarno Post.

Administrația municipală din Rignano sull’Arno, în prezența primarului și a consilierilor, a primit ieri dimineață o delegație din Târgu Frumos, oraș românesc situat în județul Iași, în regiunea istorică a Moldovei. A fost o ocazie pentru o primă întâlnire oficială între cele două municipalități, cu scopul de a stabili contacte instituționale viitoare. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții Comitetului Cernobyl, care timp îndelungat, în orașul românesc au elaborat un proiect constând într-un ajutor material pentru redeschiderea spitalului local.

O apropiere a obiectivelor și valorilor pe care le-a prezentat primarul Ionel Vătămanu care a consemnat cetățenia de onoare a orașului Târgu Frumos primarului orașului Rignano sull’Arno din Italia.

Comitetul Cernobyl este o organizație non-profit, care intenționează să intervină în mod activ pentru a ajuta, în cel mai bun mod posibil, persoanele și copiii în special, care se află în condiții de sănătate precară, în dificultăți economice grave sau care sunt lipsiți de asistență morală și materială. În plus, în toate cazurile de necesitate în care intervenția terților este necesară pentru a încerca să rezolve sau să atenueze suferința celorlalți.