Risca să moară dacă zbura cu avionul. Uluitoarea transformare a unui bărbat obez

Kit Thompson, un broker imobiliar în vârstă de 46 de ani din orașul britanic Southend-on-Sea (Essex) și care în 2020 avea o greutate de peste 152 de kilograme, a realizat acum doi ani că trebuie neapărat să slăbească, datorită unui avertisment îngrijorător dat de o asistentă medicală.

În mod surprinzător, Kit, tatăl a cinci copii, tocmai a terminat cu succes cursa unui semimaraton desfășurat la Londra în luna aprilie a acestui an, după o transformare incredibilă a corpului său în care a slăbit peste 63 de kilograme, potrivit publicației britanice Mirror.

- Continuarea după publicitate -

Avertismentul dur al unei asistente i-a interzis englezului supraponderal îmbarcarea într-un avion, deoarece risca să moară în timpul zborului. Acela a fost momentul crucial în care Kit a decis să înceapă lupta sa cu kilogramele în plus ale corpului său.

Terminarea unui semimaraton în o oră și 47 de minute a fost momentul în care el a știut că și-a transformat pozitiv corpul, sănătatea și forma fizică, pierzând zeci de kilograme datorită faptului că a început să alerge zilnic.

„Sunt încă șocat de cât de diferit arăt și cât de mult m-am schimbat” a mărturisit el. Apoi, a povestit cum o asistentă i-a spus despre riscul de urca într-un zbor spre Texas (pentru a-și vizita tatăl) având un cheag de sânge în picior.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Asistenta i-a explicat că în timpul zborului acel cheag de sânge putea să-i ajungă la plămâni, creier sau inimă și n-ar mai fi coborât teafăr din aeronavă. Abia atunci Kit a realizat cât de grav era situația sa.

Captură de ecran 2023-04-30 134344

Bărbatul supraponderal a dezvăluit cum tatălui săi i se montaseră stenturi la inimă, după ce suferise accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, având în plus și cancer intestinal.

El a recunoscut că nu a vrut să meargă pe aceeași cale cu a tatălui, dar după depășirea vârstei de 40 de ani sănătatea sa începea să ia aceeași direcție cu a părintelui său. Așa că a trebuit să își schimbe total stilul de viață pentru a continua să fie același sprijin de nădejde pentru soția și copiii săi.

„Petrecusem ani de zile stând pe canapea fără să mă mișc. Era timpul să mă mișc”, a explicat el. Kit și-a văzut greutatea crescând treptat pe parcursul a zece ani, până când a avut o talie de 122 de centimetri și a fost nevoit să-și cumpere haine online, deoarece în magazine nu mai găsea îmbrăcăminte de mărimea sa.

- Continuarea după publicitate -

În acea vreme, el a suferit de hipertensiune arterială, colesterol ridicat, diabet zaharat de tip 2 și apnee obstructivă în somn, toate legate de gobezitatea cu care se confrunta.

„Abia puteam să urc scările fără să simt că rămân fără suflare. Când medicii m-au testat pentru apneea în somn, am încetat să mai respir de 100 de ori pe oră și îmi lipseam organele de oxigen”, a dezvăluit Kit.

El a povestit despre o întâmplare care a îngrozit-o pe soția sa, Leanne, și care l-a lăsat atât de epuizat, încât i-a fost suspendat permisul de conducere până când a început să fie tratat.

„Oamenii îmi dădeau porecle precum Big Man, ceea ce voiau să spună cu afecțiune, dar pe mine mă dureau”, a mărturisit englezul supraponderal care a dezvăluit că era jenat să meargă la plajă să înoate din cauza corpului său.

De asemenea, îi era rușine să meargă la sala de sport. Mersul pe jos în timpul izolării din perioada pandemiei a fost însă modalitatea perfectă pentru el de a începe cura de slăbire. Petrecerea Revelionului 2021 a fost startul schimbării stilului de viață pentru ambițiosul Kit.

- Continuarea după publicitate -

„A renunța la alcool peste noapte a schimbat jocul. Ospitalitatea corporativă cu clienții și cântatul la tobe și la chitară într-o trupă a însemnat că am petrecut mult timp în restaurante și pub-uri. Nu este surprinzător că am băut prea mult”, s-a justificat el.

„Acum îmi permit o halbă de Guinness după ce termin o cursă. Dar pot să o beau sau nu și de cele mai multe ori o las”, a adăugat el.

Bărbatul a evitat dietele periculoase, în favoarea unei alimentații mai sănătoase, a renunțat mâncarea la pachet, cu excepția unei singure mese „nesănătoase” pe săptămână. A redus dimensiunea porțiilor și a eliminat ciocolata, chipsurile și băuturile carbogazoase.

Mersul pe jos a fost cheia scăderii greutății, dar la început mersul până la capătul străzii sale din orașul Southend-on-Sea a fost o adevărată provocare.

„Petrecusem ani de zile stând pe canapea, așa că era timpul să mă mișc. Am început cu o plimbare până la capătul drumului și înapoi, apoi am progresat la o milă. (1,6 km), În trei luni, mergeam de la șase mile (9,6 km) până la opt mile (12,8 km) pe zi. Până la jumătatea anului, obiectivul meu zilnic era să parcurg 10 mile (16 km), indiferent de vreme”, a povestit el.

- Continuarea după publicitate -

„Am fost afară, plimbându-mă în ploaie, vânt, zăpadă. Am făcut șapte milioane de pași și peste 3.500 de mile (5.600 km) într-un an și am pierdut peste 50 de kilograme. Mai mult, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit atât de mult încât am putut să opresc toate medicamentele”, a continuat el.

Începutul anului 2022, l-a găsit pe Kit alergând. El s-a alăturat unui club  sportiv local și a alergat prima sa cursă de 10 km șase luni mai târziu.

0_InCollage_20230402_122846204

Recent, a obținut un record personal după terminarea semimaratonului London Landmarks într-o oră și 47 de minute și a colectat 1200 de lire sterline pentru organizația de caritate pentru sfârșitul vieții „Marie Curie”, organizație care a avut grijă de familia și prietenii săi apropiați.

„Acum optsprezece luni abia puteam să merg până la capătul străzii sau să mă aplec să-mi leg șireturile pantofilor. Când am început să alerg pe străzi, mergeam dimineața devreme sau noaptea târziu, pentru că nu doream ca oamenii să mă vadă. În aceste zile, îmi place să alerg cu prietenii”, a mărturisit el.

- Continuarea după publicitate -

„Spunând că este prea frig, prea întuneric sau plouă prea tare este o scuză. Îmbrăcați-vă bine și ieșiți afară! Unele dintre alergările mele preferate sunt atunci când plouă torențial. Mă face să mă simt viu”, a explicat el.

„Când devine greu, îmi reamintesc că nu mai vreau să fiu nesănătos sau nefericit. Fac asta pentru soția mea, pentru copiii mei, pentru mine. Vreau schimbare și schimbarea necesită efort”, a adăugat ambițiosul britanic.

Împreună cu soția sa a crescut trei fii Kaylen, 25 de ani, Dylan, 18 ani și Ollie de 10 ani, și două fiice, Piper, în vârstă de opt și Arya, în vârstă de șase ani. După ce acum doi ani cumpăra haine online, în prezent se bucură de a cumpăra blugi „skinny” din magazinele obișnuite.

Kit a subliniat că transformarea lui în doi ani nu a însemnat doar să arate mai bine, ci era vorba ca el să fie lângă soția și copiii săi.

„Schimbările fizice sunt evidente, deoarece am jumătate din fosta mea dimensiune. Dar schimbările mentale sunt uriașe. Niciodată nu m-am simțit atât de fericit și de bine din punct de vedere mental. Adoptarea unui stil de viață mai sănătos este cel mai bun antidepresiv”, a explicat el.

„Sper că le-am demonstrat tuturor celor pe care îi iubesc că vreau să fiu mai bun. Nu este vorba despre a fi slab sau gras, ci sănătos și fericit. Când oamenii spun că și-ar dori să poată face ceea ce am făcut eu, sunt convins că pot și ei! Nu este posibil fără sacrificii și efort. Știind că voi fi aici pentru a-mi vedea copiii crescând, totul a meritat”, a conchis fericitul tată.

La data de 1 ianuarie 2021 Kit cântărea 152 de kilograme. În prezent are 89 de kilograme. Înainte de începerea regimului, cina sa cuprindea pizza, curry și mâncare chinezească la pachet în majoritatea nopților, gustările din timpul zilei chipsuri, biscuiți, ciocolată, iar ca băutură bere și sucuri carbogazoase. Nu făcea niciun fel de exerciții fizice.

În prezent, la micul dejun mănâncă pâine prăjită cu marmite (o pastă lipicioasă, de culoare maro închis, cu o aromă distinctă) sau cu unt de arahide, cafea sau cereale. La prânz servește un shake proteic, mere și banane.

La cină mănâncă preparate gătite acasă, făcute de la zero, cu multe legume proaspete. Se răsfață cu un fast-food o dată pe lună dar aleargă săptămânal 30 de mile (48 km).