Robert, mort în Italia la numai 23 de ani, alături de doi prieteni. „O veste care ne-a întristat pe toți”

Un grav accident rutier a avut loc noaptea trecută, sâmbătă spre duminică, 19 mai, în Villa Literno, provincia Caserta, provocând o mare tristețe în comunitatea locală. Trei tineri și-au pierdut viața în urma coliziunii dintre două autoturisme.

Printre victime se numără și Robert Bănică, un tânăr român de 23 de ani, alături de Dimitri Iannone, de origine ucraineană, în vârstă de 24 de ani, și Filomena Del Piano, de 20 de ani.

photo_2024-05-19_17-07-29
Robert Bănică, mort în Italia, la numai 23 de ani. Sursa foto: Fanpage

În mașina Fiat 500 Abarth, în care se afla Robert, călătoreau patru tineri. Trei au murit pe loc, printre care și tânărul nostru conațional, iar al patrulea a supraviețuit, dar se află la spital în stare gravă.

Trei vieți răpuse înainte de vreme, trei familii distruse de durere care își plâng acum copiii pierduți într-un mod atât de brusc și tragic

Tragedia a avut loc pe via delle Dune, unde autoturismul în care se aflau cei trei tineri s-a izbit frontal de o altă mașină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma impactului, vehiculul lor s-a răsturnat, iar cei trei au rămas încarcerați în interior.

Captură de ecran 2024-05-19 133751
Sursa foto; captură video Vigili del Fuoco

Pompierii au intervenit prompt pentru a-i extrage, însă echipajele medicale de la 118 nu au mai putut decât să constate decesul acestora.

Dimitri Iannone, băiatul ucrainean care a decedat, era cunoscut în comunitate datorită participării sale la prima ediție a reality-show-ului „Il Collegio” de la Rai 2.

photo_2024-05-19_17-30-31
Dimitri Iannone

De asemenea, Filomena Del Piano, o tânără de doar 20 de ani, și-a pierdut și ea viața în teribilul accident.

În cealaltă mașină, un Fiat 500 X, se aflau un bărbat și o femeie de 49, respectiv 54 de ani, din Casapesenna, care au fost răniți.

Primarul orașului Villa Literno, Valerio Di Fraia, a exprimat profunda durere a comunității într-o declarație emoționantă:

„În această dimineață, comunitatea noastră s-a trezit cu o veste care ne-a întristat profund pe toți. Trei tineri și-au pierdut viața în urma unui accident rutier.

Cu inima plină de durere, reprezint sentimentul colectiv al orașului nostru și adresez, în numele comunității noastre, și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiilor îndoliate.

Sper ca cele trei persoane rănite să se recupereze cât mai curând. Suntem alături de ele cu speranță și rugăciune.”