Roma: Accident la metrou, cedează scara rulantă (VIDEO). Mai multe persoane rănite

În stația Repubblica de pe linia A a metroului din Roma, o scară mobilă a cedat în seara zilei de 23 octombrie, în timp ce mai mulți călători se aflau pe ea, urcând spre peroanele trenurilor. Conform primelor reconstituiri, fanii echipei de fotbal CSKA Moscova se aflau pe scara mobilă respectivă, atunci când structura a cedat. Sunt mai multe persoane rănite, 7 dintre ele în stare gravă.

Unii martori au povestit anchetatorilor că au văzut fanii echipei de fotbal rusești dansând și cântând pe scara rulantă în momentul în care aceasta a cedat. „Cântau și săltau pe scară”, spun persoane aflate la fața locului. O altă persoană subliniază: „erau beți”.  În ciuda unei ordonanțe stricte împotriva alcoolului, impusă în centrul istoric al capitalei italiene, cu ocazia meciului dintre CSKA Moscova și AS Roma. Răniții sunt aproape toți de naționalitate rusă.

ATAC, compania de transport din Roma, a deschis o anchetă internă pentru a afla motivele accidentului. Investigațiile includ printre altele, vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din interiorul stației de metrou.

Videoclipul de mai jos a fost filmat de o persoană aflată la locul incidentului:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura a deschis un dosar de cercetare penală în legătură cu acest caz.