Roma – alarmă cu bombă la Centrul Comercial Porta di Roma!

Frică și panică în urma semnalării unui pachet suspect dintr-un coș de gunoi, aflat în incinta supermarket-ului Auchan de la Centrul Comercial Porta di Roma, în partea de nord a orașului!

Un membru al echipei Rotalianul – Revista românului în Italia se afla astăzi de dimineață în incinta centrului comercial respectiv, fiind evacuat împreună cu alte persoane de către polițiștii care asigurau paza și protecția în zona delimitată.

91dfed0e-5472-4b1e-84f3-4522369ec5fc”În jurul orelor 10.00, mă aflam la acest centru comercial împreună cu un coleg de servici și aveam intenția de a merge la supermarket-ul Auchan. Apropiindu-ne, am constatat că era închis, afară fiind oameni de ordine în uniformă, care interziceau persoanelor să se apropie. Am întrebat de ce e închis pe fiecare în parte dar ei au refuzat să ne dea detalii, unul dintre ei spunându-ne că este vorba doar de niște probleme tehnice. În schimb, în magazin am observat doi polițiști și în afara magazinului, alți doi. Ulterior, am primit confirmarea de la ziarul Roma Today că era vorba despre o alarmă cu bombă, din fericire falsă!”

Alarma a fost dată de agenții de ordine, care, în jurul orei 10.00 au găsit un obiect suspect, neidentificat, într-un coș de gunoi la una dintre intrările supermarket-ului Auchan  din cadrul Galeriei Comerciale Porta di Roma.

Au fost imediat alertate echipele de pirotehniști ale Poliției de Stat italiene, ce au trecut imediat la procedurile de siguranță necesare în astfel de situații. Persoanele prezente, au fost evacuate iar aria a fost securizată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-a constatat nepericulozitatea obiectului semnalat, pirotehniștii transmițând mesajul: ”obiect nepericulos” iar alarma s-a clasificat la categoria ”alarmă falsă”!

Activitatea Centrului Comercial a fost reluată în mod normal, magazinele fiind deschise conform orarului cotidian.

1b7329d1-1fe3-4a2f-b6d1-7be71b890031