Roma – bărbat italian arestat după ce a dat foc rulotei unui muncitor român la Ostia

Rulota unui muncitor român care era parcată pe un teren din Ostia Antica, între via Federico Bazzini și via Agostino Chigi, din Roma, a fost incendiată în seara zilei de sâmbătă, 8 aprilie 2017, relatează ziarul online Roma Today.

Câțiva locatari din zonă au văzut, în jurul orei 22:00, o coloană de fum foarte înaltă ridicându-se de pe terenul unde era parcată rulota și au anunțat imediat autoritățile. La fața locului s-au prezentat pompierii din via Celli, care au stins focul, dar și carabinierii din Ostia care au dat imediat startul anchetei.

Investigațiile carabinierilor au dus în foarte scurt timp la arestarea unui cetățean italian de 66 de ani, originar din regiunea Agrigento și cunoscut deja forțelor de ordine, care a fost găsit în apropierea zonei unde a avut loc incendiul. Acesta avea la el o torță, un clește și două brichete iar geaca pe care o purta mirosea a fum, relatează autoritățile.

La locul incendiului a fost găsită, de asemenea, și o sticlă de plastic care conținea lichid inflamabil, au mai adăugat carabinierii citați de Roma Today.

Interogat de anchetatori, bărbatul italian a recunoscut că el a fost cel care a provocat incendiul iar autoritățile au dispus arestul la domiciliu al acestuia pentru infracțiunea de „incendiere premeditată”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rămâne încă de stabilit din partea anchetatorilor motivul pentru care bărbatul italian a incendiat rulota conaționalului nostru, momentan carabinierii luând în calcul toate posibilitățile, de la conflicte la locul de muncă până la rasism.

Sursa: RomaToday.it