Roma: bărbat român agresat de un cetățean brazilian în automobilul propriu

Episodul a avut loc duminică, 3 decembrie 2017, în via Colattina din Roma, unde agenții de poliție au observat doi bărbați, un bărbat român de 38 de ani și unul brazilian de 31 de ani, care se certau după ce tocmai coborâseră dintr-un autovehicul.

Apropiindu-se de ei, polițiștii au încercat să-i calmeze și le-au cerut documentele dar bărbatul brazilian a devenit agresiv chiar și cu agenții, încercând să-i lovească, scrie ziarul La Repubblica.

Polițiștii l-au blocat pe bărbatul brazilian și l-au arestat, apoi l-au condus la secția din viale Palmiro Togliatti. Ulterioarele verificări ale agenților au scos la iveală că brazilianul ar fi cerut bărbatului român să-l ia în mașină cu el dar odată urcat în autovehicul, l-ar fi agresat pe conaționalul nostru, lovindu-l cu un pumn la tâmplă.

În ciuda loviturii primite, șoferul român și-a menținut calmul și de îndată ce a văzut patrula Poliției, s-a oprit pentru a cere ajutor. La terminarea investigațiilor preliminare, procurorul a validat arestul cetățeanului brazilian și a cerut să fie judecat imediat pentru violență, rezistență și amenințări la adresa unui funcționar public, leziuni personale și refuzul de a prezenta documentele de identitate.