Roma: mașini prăbușite în gol și blocuri evacuate după ce o stradă s-a surpat în cartierul Balduina

Șapte mașini s-au prăbușit în gol și două clădiri au fost evacuate după ce o stradă s-a surpat la Roma, via Livio Andronico, în cartierul Balduina. Două echipe de pompieri au intervenit imediat la fața locului. Nu au fost înregistrate victime. Procuratura deschide un dosar: în ultimele zile au fost raportate pierderi mari de apă în zona respectivă, informează La Repubblica.

Roma – Balduina, stradă surpată

Nu este pentru prima dată când la Roma se întâmplă o situație de acest fel, ieri seară, o altă prăpastie s-a deschis pe străzile capitalei italiene. De data aceasta a fost atât de mare încât a înghițit șapte mașini parcate, care s-au prăbușit cu aproximativ zece metri. Prăbușirea a fost înregistrată chiar înainte de ora 18.00, în via Livio Andronico, la Balduina, pe raza municipiului XIV. Așa cum au confirmat pompierii, care s-au deplasat la fața locului cu două echipe, nu există persoane rănite. S-a prăbușit porțiunea drumului adiacent construcției fostului Institut Santa Maria degli Angeli din Via Lattanzio, unde în octombrie anul trecut începuseră lucrările de demolare a Institutului pentru a face loc unor locuri de parcare subterane. În ultimele zile, a fost raportată o pierdere mare de apă în zona respectivă.

Roma – Balduina, stradă surpată

Pompierii și o echipă de la Italgas au controlat blocurile din apropiere pentru a verifica dacă nu există leziuni ale clădirilor: două blocuri, aproape de punctul de colaps, cu vedere la Via Andronico au fost deja evacuate. Primele semne ale prăbușirii au provenit de la cedarea coloanelor de izolare ale șantierului de construcție adiacent iar locuitorii spun că au simțit vibrații de mai multe ori în ultimele luni în casele lor.

Unul dintre locuitori, avocatul Giancarlo De Capraris, declară: „În ultimele trei luni am înaintat o plângere către carabinieri și una către pompierii grupului XIV. Totul a fost neauzit și fără răspuns. Le-am arătat crăpăturile de pe suprafața drumului care au devenit tot mai adânci în fiecare zi cu trecerea continuă a vehiculelor grele. Acesta este un dezastru anunțat. Am o fetiță de trei luni și nu știu unde o să mă culc diseară. Nu ne simțim în siguranță.”

Primarul Romei, Virginia Raggi, a sosit la fața locului: „Primul lucru pe care îl vom face este să ne asigurăm că cei responsabili de acest dezastru vor plăti și își vor asuma responsabilitățile.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI