Roma – Metrou linia B, 2 răniți în urma desprinderii unei uși a trenului în timpul mersului.

Ieri, 20 octombrie, teroare și frică într-un tren de pe linia B a metropolitanei din Roma!

O ușă a unui vagon s-a desprins din stâlpul de susținere în timp ce trenul era în apropierea stației Piramide cu direcția Laurentina.

Doi călători au fost răniți iar un al treilea se află în stare de șoc.

Reprezentanții societății de transport în comun din Roma, ATAC, au declarat că vor deschide o anchetă pentru a elucida cauzele inccidentului.

”Trenul, tocmai ieșea din tunel, când, din cauze necunoscute încă, s-a produs desprinderea din stâlpul de susținere a unei uși. Consecințele pentru călători și pentru funcționalitatea regulară a serviciului au fost minime. Trenul a fost supus verificărilor tehnice”, a susținut Linda Meleo, director al societății de transport în comun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O tânără aflată în tren la momentul respectiv și al cărei prieten a fost ușor rănit, declară:

”Prietenul meu e viu mulțumită unor doamne care se aflau în tren, în preajma lui. Metroul nu trecea de vreo 20 minute iar când în sfârșit a sosit, a fost prins cu asalt de numărul mare al persoanelor de pe peron. Prietenul meu a urcat printre ultimii, de aceea a rămas lipit de ușă, în interior. Ușă care, la un moment dat, s-a desprins, lovindu-l în cap. Câteva doamne care se aflau lângă el, l-au susținut, altfel, ar fi căzut din tren.”

Asupra episodului, a intervenit și Carlo Rienzi, președinte CODACONS care cere să se facă lumină asupra incidentului iar cei în drept, să răspundă pentru nivelul scăzut de siguranță din metrourile romane.

Distribuie acest articol