Roma: Președintele Iohannis la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului României

În seara zilei de 14 octombrie 2018, culorile tricolorului României au iluminat unul dintre cele mai importante monumente din centrul Romei: Columna lui Traian, opera emblematică a arhitectului Apolodor din Damasc și una dintre cele mai mari sculpturi antice în basorelief, care ilustrează nașterea poporului român și legăturile istorice profunde dintre România și Italia.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a participat, cu prilejul vizitei de stat în Italia, la momentul simbolic de iluminare a Columnei lui Traian, transmite într-un comunicat de presă Ambasada României în Italia. La evenimet, au fost prezenți de asemenea ambasadorul României în Italia, George Bologan și președintele Consiliului Local din Roma, Marcello De Vito, alături de un public numeros format din membri ai comunității românești și reprezentanți ai autorităților locale. Asociațiile culturale Romanitas și SPQR au oferit un spectacol de reconstituire istorică, printr-o ceremonie de evocare a trecutului dedicată păcii și armoniei între popoare.

Evenimentul face parte din seria de inițiative culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, având o semnificație specială pentru relația bilaterală privilegiată între România și Italia, state legate de afinități istorice, culturale și lingvistice, dar și de comunitatea românească din Italia și cea italiană din România. Inițiativa marchează, de asemenea, aniversarea a 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic Consolidat româno – italian.

Illuminazione della Colonna Traiana

Posted by Ambasada României în Italia / Ambasciata di Romania in Italia on Sunday, 14 October 2018

Iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului românesc este un proiect al Ambasadei României în Italia, realizat cu sprijinul Primăriei Roma – Departamentul pentru Creștere Culturală și Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali, al Parcului Arheologic Colosseum și al Zetema Progetto Cultura, cu participarea asociațiilor culturale Romanitas și SPQR. Sponsor unic al inițiativei: Banca Transilvania.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI