Studiul realizat de site-ul Hostelworld a analizat comportamentul în societate şi atitudinea cetățenilor rezidenţi din 39 de oraşe.
12.188 de persoane au fost intervievate, cercetătorii dorind să afle totul despre obiceiurile lor de socializare.
New yorkezilor le place cel mai mult să ia masa în oraş, în timp ce Madridului îi place să petreacă. Locuitorii din Copenhaga s-au dovedit a fi cei mai primitori când vine vorba de găzduit oaspeţi în propria casă, urmaţi de rezidenţii din Tokyo.
Milan, Roma şi Hamburg au obţinut cel mai mare scor la capitolul „deschidere către ceilalţi”. Surprinzător sau nu, Paris, Londra şi Berlin nu au intrat în top.
Foarte sociabili. Aşa sunt oamenii din Goteborg, care s-a clasat pe locul I, desemnat cel mai prietenos oraş din lume și care a obţinut cel mai mare scor la toate categoriile. Pe locul doi se află capitala Suediei, Stockholm, urmată de Chicago.
1. Goteborg
2. Stockholm
3. Chicago
4. Boston
5. New York
6. Copenhaga
7. Madrid
8. Roma
9. Hamburg
10.Dublin
Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne.
Este unul dintre cele mai importante orașe turistice din lume, în special datorită vestigiilor arheologice și lucrărilor artistice inestimabile. Este un oraș plin de muzee, palate, bazilici, piețe, fântâni arteziene și monumente celebre.
Roma este pe locul trei în Europa, după Londra și Paris, raportat la numărul anual de turiști. Între 7 și 10 milioane de turiști vizitează în fiecare an Roma, iar în anii cu evenimente religioase aceste cifre se dublează.
Centrul istoric al orașului este dominat de tradiționalele „șapte coline ale Romei”: colinele Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin, Celian și Aventin.
Lista celor mai importante muzee și galerii din Roma include : Muzeul Național din Roma, Muzeul Civilizației Romane, Muzeul Național Etrusc Villa Giulia, Muzeele Capitoline, Galeria Borghese, Muzeul Castelului Sant’Angelo, și Galeria Națională de Artă Modernă.
Centrul Romei este înconjurat de niște spații verzi mari și vechi ville romane opulente, care sunt rămășițele villelor care înconjurau orașul papal. Majoritatea au fost distruse de speculațiile imobiliare de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cele mai importante dintre cele care au supraviețuit sunt :
- Villa Borghese, cu o grădină mare cu panoramă, în stilul naturalist englez al secolului al XIX-lea, conținând un număr de clădiri, muzee (vezi Galeria Borghese) și atracții;
- Villa Ada, cel mai mare parc public cu priveliște din Roma;
- Villa Doria Pamphili, al doilea ca mărime, cu o suprafață de 1,8 km²;
- Villa Torlonia, un exemplu splendid de conac de tip Art Nouveau, care a fost reședința romană a lui Benito Mussolini;
- Villa Albani, comandată de Alessandro Cardinal Albani pentru a găzdui colecția sa de antichități și sculptură romană
Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.