Roma – Workshop: promovarea participării civice și politice a cetățenilor europeni mobili

Asociația Europaeus, alături de asociaţia Spirit Românesc Onlus, organizează o întâlnire de lucru adresată asociațiilor de cetățeni comunitari şi membrilor comunităţii de români, se arată într-un comunicat remis redacției noastre.

Întâlnirea va avea loc la Roma, sâmbătă 16 februarie, 2019, între orele 9:30 – 12:00 la următoarea adresă: Via Cesare Beccaria, 16 (zona Metro Flaminio).

Evenimentul este parte integrantă a campaniei #IOVOTOUE #EUVOTER, demarată de asociația Europaeus în vederea promovării participării civice și politice a cetățenilor europeni mobili, în mod special în vederea viitoarelor alegeri europene (23/26 mai 2019).

Obiectivul principal al întâlnirii – se specifică în comunicat – este acela de a încuraja rolul asociațiilor, al presei, al cetățenilor în cadrul propriilor rețele, ca forțe proactive de participare și implicare.

Din program:

– Prezentarea cadrului legislativ cu privire la alegerile europarlamentare şi condiţiile de participare a cetăţenilor români stabiliţi în Italia (Miruna Cajvaneanu, preşedinte Europaeus);

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

– Prezentarea participanţilor la workshop, a activităţii promovate în rândul comunităţii în vederea creşterii implicării civice şi politice a comunităţii;

– Dezbatere: identificarea obstacolelor cu care se confruntă comunitatea în exercitarea dreptului de vot şi stabilirea unor strategii de încurajare a participării;

– Planificarea de evenimente și activități destinate să încurajeze participarea la vot, îmbunătățirea campaniilor de informare și sensibilizarea cu privire la drepturile legate de cetățenia europeană.

În urma întâlnirii, dorim să realizăm un videoclip promo, cu mesaje de la asociații, în mod individual sau în comun, pentru a promova participarea la următoarele alegeri europene”, se arată în textul comunicatului.

Întâlnirea nu are caracter politic, susțin organizatorii şi nu se va permite promovarea activităţii niciunui partid sau formaţiuni politice. Se recomandă punctualitate.

În vederea participării, se cere confirmarea prezenței la una din următoarele adrese de e-mail:

  • europaeusitalia@gmail.com;
  • miruna.cajvaneanu@yahoo.it;
  • europaeusitalia@gmail.com;
  • miruna.cajvaneanu@yahoo.it