Român mort în Italia după ce și-a dat foc în fața fostului angajator care nu l-a plătit pentru munca depusă

Un român în vârstă de 51 de ani a murit la trei zile după ce și-a dat foc la Assemini, în Sardinia, în fața fostului său angajator care nu-l plătise pentru munca depusă, informează ANSA.

A fost internat trei zile la Secția de arși din Sassari, dar din cauza arsurilor pe care le avea pe o mare suprafață a corpului inima sa a încetat astăzi să mai bată.

S-a întâmplat vineri, 24 septembrie, în jurul orei 7:30. Costantin Ceoclu, rezident la Assemini, s-a prezentat în fața barului Renoir, de pe via Carmine, susținând că dă foc barului și lui însuși dacă proprietarul activității comerciale nu-l plătește pentru munca depusă nu cu mult timp în urmă. Anterior, românul telefonase la poliție, anunțându-și intențiile, informează La Nuova Sardegna.

Polițiștii l-au avertizat imediat pe barman despre ce s-ar fi putut întâmpla. O jumătate de oră mai târziu, bărbatul român se afla în fața barului, într-o stare evidentă de agitație. Ținea în mână o găleată plină pe jumătate cu benzină și amenința că va vărsa lichidul inflamabil asupra lui și că va aprinde focul.

Agenții de poliție ajunși la fața locului au încercat să-l liniștească și să-l facă să renunțe la intențiile sale, dar dintr-odată, românul a aprins bricheta și a apropiat-o de găleata cu benzină. O flacără puternică l-a cuprins și un polițist s-a aruncat asupra lui pentru a-l salva. Era însă prea târziu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La rândul său, polițistul a suferit arsuri la mâini, brațe și picioare. Colegii săi au reușit să stingă focul cu stingătoarele de la mașinile din dotare. Conaționalul nostru și polițistul rănit au fost transportați inițial la spitale din Cagliari – Brotzu și Policlinico – dar după ce s-a constatat că erau în stare gravă s-a decis transferul cu elicopterul la Centrul de arși de la Spitalul Santissima Annunziata din Sassari.

În această după amiază, la trei zile de la incident, Constantin Ceoclu a decedat. Polițistul se află în continuare la spital, viața sa nu este în pericol, dar starea sa rămâne un agravă.