Român acuzat că a vrut să se însoare cu o italiancă pentru a pune mâna pe casa ei. Femeia e bolnavă psihic

A profitat de o persoană cu handicap. Aceasta este infracțiunea atribuită unui zidar român în vârstă de 47 de ani, denunțat de rudele „iubitei sale”, o femeie italiană cu probleme psihice din Rimini (Emilia-Romagna).

Cerută de procurorul adjunct Luca Bertuzzi și semnată de magistratul de instrucție Benedetta Vitolo, ambii de la Parchetul din Rimini, zilele trecute a fost dispusă o măsură de limitare a libertății care îl împiedică pe român să se apropie de „iubita sa” la o distanță mai mică de jumătate de kilometru.

Patologia de care suferă femeia, care a determinat cu ani în urmă comisia medicală a Autorității Locale de Sănătate (AUSL) din Rimini să o declare cu un grad de invaliditate în proporție de 80%, nu se numără printre cele care sunt auzite cel mai frecvent. Aceasta se numește psihoză de tip schizoafectivă.

Cum se manifestă această boală psihică din cauza imaturității, un bărbat sau o femeie trăiește în căutarea spasmodică a unei relații romantice stabile. A unei soții sau a unui soț. În cazul nostru, boala femeii se caracterizează printr-o particularitate la fel de puțin întâlnită, aceasta a ținut morțiș ca „bărbatul vieții” sale să vină exclusiv din țările Europei de Est.

Atunci când frații, mama și administratorul de sprijin au descoperit că femeia se întâlnește cu un bărbat de naționalitate română au luat imediat măsuri pentru a-l face conștient de boala psihică a femeii. Degeaba, aceștia au înțeles imediat din răspunsurile sale că tocmai pe această problemă bărbatul își construia viitorul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza lui, femeia se certase puternic de mai multe ori cu părinții și frații ei. Dar nici după spitalizarea ei forțată, el nu a încetat să o caute. Cu un singur scop: pentru a se căsători cu ea și a pune mâna pe casa ei.

Pentru a ridica și mai mult nivelul de îngrijorare al rudelor, presupusa victimă s-a manifestat în mod deschis, ea însăși raportând mai multe manifestări de furie ale zidarului, pentru moment numai în public.

Chestiuni care nu au îngrijorat-o atât de mult încât să nu-și manifeste intenția de se muta împreună cu el, în curând, având în vedere iminenta căsătorie. Și nu a fost singura sursă de îngrijorare pentru rudele care au descoperit că zidarul a convins-o să nu mai ia medicamentele prescrise pentru a-și controla patologia.

Românul, în încercarea de a scăpa de „intruși”, frații care încercau să verifice dacă sora lor a întrerupt sau nu terapia, i-a amenințat în mod repetat că îi va pune față în față cu avocatul său.

Amenințare care a avut efectul opus: frații, mama și administratorul de sprijin au apelat la carabinieri și, din acel moment, a început sfârșitul logodnei. Bărbatul român este acuzat că a încercat să profite de o persoană cu handicap.

Distribuie acest articol